Trojica ‘odmetnutih’ mostovaca osnovali nezavisni saborski klub

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. lipanj 2016. u 12:20
Foto: Patrik Macek / Pixsell

“Za okretanje u pravom smjeru, trebaju otići i Tomislav Karamarko i Božo Petrov i Tihomir Orešković”, poručili su bivši mostovci Martinović, Mišić i Lovrinović.

Trojica 'odmetnutih' mostovaca – Ivan Lovrinović, Ivica Mišić i Juro Martinović kazali su u petak kako više nisu u Mostu te su prestavili svoj novi saborski klub nezavisnih zastupnika, dok su za svoju bivšu stranku rekli kako je vodi "netko drugi sa strane" no odbili su reći i tko je to.

Govoreći o razlozima napuštanja Mosta Lovrinović je, na konferenciji za novnare rekao da je Most odstupio od programa za koji su dobili 300.000 glasova, posebno u ekonomskom dijelu, lidera Mosta Božu Petrova su optužili za soliranje kao i za to što, po njihovom mišljenju, nije preuzeo odgovornost za pad popularnosti Mosta.

"Sad konačno shvaćamo da Most vodi netki drugi sa strane", rekao je Lovrinović no 'zaobišli' su odgovoriti tko je to.

"Ne znamo točno, no Petrov svaka dva tri dana mijenja mišljenje, odlazi i donosi nove prijedloge , a velik dio odluka donešen je bez nacionalnog vijeća", rekao je Lovrinović.

Hrvatska je, kaže, politički podijeljena, a njih trojica ne žele sudjelovati u daljoj polarizaciji te hoće djelovati konstruktivno. Kako ne bi došlo do novih izbora koj bi, kaže, Lovrinović skupo koštali Hrvatsku, pokušat će formirati jednu efikasniju vladu no, "nitko neće dobiti bjanko potporu".

Do sada ih, tvrde, još nitko nije kontaktirao po tom pitanju, a dodaju i kako o foteljama razgovarati neće.

"Za okretanje u pravom smjeru, trebaju otići i Tomislav Karamarko i Božo Petrov i Tihomir Orešković", poručili su bivši mostovci Martinović, Mišić i Lovrinović.

Poruka "mostovaca" i Milanovića

Zastupnici Mosta danas su u sabornici na svoje klupe stavili poruke "obraz nije na prodaju" kojim žele poručiti da ih nitko ne može rascjepkati, pojasnio je Miro Bulj.

Zoran Milanović istaknuo je kako je70 posto građana za izbore, a svakim danom ih je sve više. Imat ćemo dovoljno potpisa, računamo na više od 64 zastupnika i sa Mostom to će biti i više nego dovoljno, istaknuo je bivši premijer.

 

Komentari (4)
Pogledajte sve


@fahrudin
zašto je bitno navesti da je Bosanac?

Zato sto je dobio neponovljivu priliku da sjedi u vrhu zakonodavne vlasti, kao drzavljanin susjedne drzave i to u situaciji kad mnogi gradjani ove drzave jednako obrazovani nemaju priliku da dobiju bilo kakav posao. Njega njegovo mjesto na Ekonomskom fakultetu ceka kad se zavrsi ova travestija. I saborska mirovina. Dok nas cekaju krv, suze i znoj. On je ispodprosjecan stucnjak u svome poslu i ne zasluzuje mjesto cak ni na fakultetu, a kamoli u saboru jer tamo i nije direktno izabran, nego s liste onih od kojih se sad odmetnuo da sacuva privilegije. Nek ide nazad u Travnik pa neka se tamo igra s foteljama i prica gluposti koje inace prica.

Ne smijemo uvoziti radnike, al za foteljease nema ogranicenja? To sto on radi i prica je fundamentalno nepostivanje drzave i nas gradjana od kojih je navodno izabran. Nazalost, nije on izuzetak. Prije pravilo.

@fahrudin
zašto je bitno navesti da je Bosanac?

je netko zna kakvo lipilo koriste ova trojica kad im se fotelja ovako dobro drži za dupe treba mi doma za počice

Sačuvaj me Boze koje je to orgijanje na nas račun…

Tog Bosanca i kvazi stručnjaka bi trebalo poslati natrag u Guču goru odakle je rodom da tamo predaje svoje monetarne umotvorine!

Na stranu i Petrov i njegova ambivalentnost, al ovaj predaje na EFZG i svako malo pusta u javnost socijal-patološke konstrukcije bez ikakvog pokrića i vjerodostojnosti. Trebali su jos i Velibora karlovačkog od batata pozvat u klub.

New Report

Close