Tri interesenta za Jadrankamen

Autor: Saša Paparella , 22. siječanj 2015. u 11:08
Jadrankamen je u stečaju od 2012. /T. Jurić/PIXSELL

Stečajnoj upraviteljici javljaju se potencijalni ulagači.

Zasad se troje stranih ulagača želi uključiti u stečajni plan Jadrankamena, potvrdila nam je Anči Bašić, stečajna upraviteljice tvrtke iz Pučišća na Braču.

 "Baš danas sam na sastanku dobila informaciju da ima još zainteresiranih", rekla nam je u srijedu stečajna upraviteljica Bašić. Ti interesenti, među kojima navodno ima i Amerikanaca, moraju pričekati završetak stečajnog plana Jadrankamena, što bi se trebalo dogoditi u veljači. Nakon što se vjerovnici dogovore o tome koje će obveze biti otpisane a koje naplaćene, ulagači mogu otkupiti tuđa potraživanja te tako postati vjerovnici, odnosno vlasnici koji će aktivno sudjelovati u stečajnom planu.  

 Jadrankamen je 2013. imao 31,3 milijuna kuna prihoda i 6,8 milijuna kuna dobiti, a zapošljavao je 119 radnika. Tvrtka je otišla u stečaj 2012. zbog 215 milijuna kuna duga. Glavni vjerovnici su država, Erste banka i Centar banka, koja je i sama od 2013. u stečaju. Povezana tvrtka Jadrankamen Sesvete ušla je u prosincu 2014. u postupak predstečajne nagodbe.   

Komentirajte prvi

New Report

Close