Tri grada čiji stanovnici prednjače u iznosima duga zbog kojeg su blokirani

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na dan 30. rujna 2019. godine u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, broj blokiranih građana manji je za 31.296.

Analiza podataka o blokadi građana, koje je obradila Fina, pokazala je da je zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna 2019. godine, u apsolutnom broju, najviše dužnika i jednako tako najveći iznos njihova duga u Gradu Zagrebu.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Sisačko-moslavačkoj (7,1%) i Koprivničko-križevačkoj županiji (6,5%).

U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva najviše je blokiranih građana u Sisačko-moslavačkoj (10,7%), Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (9,7%). Najmanji je udio blokiranih građana u broju radno sposobnog stanovništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (5,8%). 
 
Prema prosječnom iznosu duga, najviše su blokirani građani Vodica, čiji prosječan dug iznosi 220 tisuća kn, slijede ih građani Velike Gorice s dugom od 175 tisuća kn, Koprivnice s dugom od 146 tisuća kn, Našica s dugom od 113 tisuća kn i Poreča s dugom od 105 tisuća kn, dok su blokirani građani u preostalih 20 gradova s rang liste 25 gradova po kriteriju iznosa duga, u prosjeku dužni od 47 tisuća kn (blokirani građani Siska) do 95 tisuća kn (blokirani građani Zagreba).

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve