Tri bazena na Sveticama otvaraju se tek za godinu dana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 08:20
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tri natkrivena bazena na Sveticama – olimpijski, vaterpolski i bazen za rasplivavanje bit će na raspolaganju Zagrepčanima tek u proljeće sljedeće godine.

Tri natkrivena bazena na Sveticama – olimpijski, vaterpolski i bazen za rasplivavanje bit će na raspolaganju Zagrepčanima tek u proljeće sljedeće godine, a tijekom obilaska gradilišta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objasnio je da radovi ne mogu početi punim intenzitetom dok se ne ukloni šteta zbog višegodišnjeg prekida radova na tim objektima, za što je optužio bivše čelništvo ZG Holdinga.

"U tijeku je projekt sanacije onoga što je u zadnje četiri godine upropašteno zahvaljujući ljudima iz ZG Holdinga. No, oni su otišli i nećemo više o tome. Sad treba vidjeti koja je šteta i utvrditi svaku kunu koju treba dodatno potrošiti te podastrijeti zagrebačkoj javnosti", izjavio je danas novinarima Bandić, napominjući da bez toga "ne mogu krenuti punim intenzitetom".

"Sve mora biti čisto i transparentno. Moramo podvući crtu, sanirati štetu i nastaviti s izgradnjom objekta", istaknuo je.

Rekao je da se dovršetak sanacije očekuje između 15. i 20. svibnja, a dovršetak bazena u kasno proljeće 2015. "To je realno", dodao je.

Voditeljica projekta izgradnje bazena na Sveticama Renata Šoprek iz ZG Holdinga izvijestila je da trenutačno rade na sanaciji onoga što je oštećeno tijekom stajanja – na čeličnoj konstrukciji, betonu i hidroizolaciji.

Navela je da još nemaju sve podatke o cijeni sanacije objekta, dodajući kako je zasad troškovnikom predviđeno 72 milijuna kuna po ugovoru sa Zagrebmotažom, a hoće li biti još dodatnih troškova, rekla je, vidjet će se tek nakon dovršetka elaborata sanacije, koji je u izradi.

Komentari (6)
Pogledajte sve

pa znam, ali uz toliko vode oni grade male bazenčice

kaj je s vodenim parkom na Laništu i Bundeku?

pa mogli su zagrebačku rivijeru napraviti

volim plivati, al nekak samo na moru prakticiram

sve mi se čini da mi Bundek bude opet aktualan

meni su onakve i retro bile cooool malo ladnija voda ali ako si bio malo podfutran ok [emo_smijeh]

ma sve je to ok tako se rade projekti mora sve biti po hrv zakonu zamrači ali po zakonu a institucije neka provjeravaju
ma tko smije posumnjat kad jedan čato poštambilja projekt da nije sve ok


Zar nije rečeno da će se dječica kupati već ovo ljeto?

Ili je opet netko lagao?

Ma nije, ja sam još prošle godine upisao klince na bazen i treninzi idu tri puta tjedno plivanje i vaterpolo. A i ja svako jutro otplivam 250m prije posla i ponekad naveće u 23h kad je slobodno, jer velika je gužva u stazama.

a zbog čega onda ova predstava da treba prvo ne znam koliko čega uložiti da se normalno čovjek kupa.

Koliko znam Bandić je obećao dovršetak ovog bazena prije 6. godina

pa mu bazen baš ne drži vodu

Po meni bilo je bolje da se bazen završio prošle godine.

Ali su fontanice bile važnije.

Al nema veze, djeca su se kupala u njima.

Uz toliko pročišćavača mi se kupamo u bazenu.

Zar nije rečeno da će se dječica kupati već ovo ljeto?

Ili je opet netko lagao?

Ma nije, ja sam još prošle godine upisao klince na bazen i treninzi idu tri puta tjedno plivanje i vaterpolo. A i ja svako jutro otplivam 250m prije posla i ponekad navečer u 23h kad je slobodno, jer velika je gužva u stazama.

New Report

Close