U obiteljskoj kući otvorio trgovinu azijskom hranom, pokreće i školu kuhanja

Autor: Poslovni dnevnik , 13. svibanj 2014. u 14:21
Trgovina je otvorena prije šest mjeseci/G. Stanzl/PIXSELL

Tu se može nabaviti sve za jela indijske, tajlandske, malezijske, kineske, japanske i indonezijske kuhinje.

Vlasnik i izvršni direktor Asian Cash & Carryja, Srećko Berlan Felix, prije pola godine u obiteljskoj kući u Zagrebu otvorio je trgovinu azijskom hranom koja drži sve za pripremu najraznovrsnijih jela azijske kuhinje.

Trenutno nude 543 različita proizvoda od kojih se spremaju jela indijske, tajlandske, malezijske, kineske, japanske i indonezijske kuhinje. U ponudi su i tradicionalna pića jugoistočne Azije, te originalan pribor kojim se tradicionalna jela spremaju. Na jesen će novog proširiti asortiman svježim egzotičnim voće i povrćem, kao što su  papaya, mangosteen, mango (nam-dok-mai), rambutan, lychee, dok od povrća u ponudu stiže pak-choy, morning glory (kang kong), gorka tikva (biter lemon), limunska trava i čili papričice.

O kupcima se brinu tri prodavačice koje govore strane jezike, te savjetuju kupce prilikom odabira namjernica i začina. Poznaju tajlandsku kuhinju budući da su neke od njih bile kuharice u tajlandskom restoranu niz godina. Osim restorana azijske kuhinje i veleposlanstava, postoji i trend otvaranja sushi restorana na Jadranu, a azijska hrana sve je popularnija među običnim ljudima koji se sve više zanimanju za škole kuhanja. Berlan je stoga najavio suradnju s Brankom Ognjenovićem, akedemikom kulinarstva, koji će educirati grupe polaznika od desetak ljudi koji će spremati namirnice koje nudi trgovina Asian Cash & Carry.

Asian Cash & Carry je prisutan u cijeloj Hrvatskoj zahvaljujući suradnji s Euro Adria logistikom d.o.o. koja pruža distribucijsku mrežu i skladištenje namirnica na nekoliko ključnih lokacije u zemlji , te je dobavljač mnogi restoranima. Širenje tržišta se planira i na susjedne zemlje. Trenutno se planira poslovanje u Srbiji. Samo ime "Cash & Carry"govori kako je namirnice moguće kupiti isključivo gotovinom. Na pitanje smeta li to ljudima i utječe li loše na poslovanje, vlasnik je odgovorio kako kupci ne smeta takav način poslovanja.

Luka Vojvodić

Komentirajte prvi

New Report

Close