Trgovci u Tisnom grade luksuzni obiteljski hotel

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 31. siječanj 2017. u 14:10
Hotel će 'niknuti' u zgradi stare škole na trgu Rudina za što se mijenja prostorni plan/TZ TISNO/PD

Vlasnici trgovina Djelo uložit će 30 milijuna kuna, a računaju i na EU fondove.

Zgrada stare škole na trgu Rudina u Tisnom do kraja godine bi trebala postati luksuzni obiteljski hotel s četiri zvjezdice, zbog čega se mijenjao i prostorni plan, dok se kao investitori navode vlasnici šibenskog trgovačkog lanca Djelo – obitelj Slamić.

Novim hotelskim kapacitetom s 80-ak ležajeva Općina Tisno i obitelj Slamić uz produljenje turističke sezone, planiraju osigurati  nova radna mjesta, ali i osnažiti ukupan turistički potencijal županije.   "Kao lokalnoj tvrtki, ambicija nam je jačanje unutar županije tako da vezivanjem trgovine i turizma iskoristimo sinergiju tih dviju djelatnosti. Vrijednost ulaganja kreće se između 20 i 30 milijuna kuna, pri čemu računamo i na dio sufinanciranja iz EU fondova. Planiramo otvaranje i 30-ak radnih mjesta, a od Šibensko – kninske županije očekujemo uključivanje u naš projekt Radna mjesta 12 mjeseci.

Gorući županijski problem upravo je manjak takvih radnih mjesta, stoga mladima želimo osigurati preduvjete da po završetku škole ostanu živjeti u županiji", za Poslovni je dnevnik pojasnio izvršni direktor Djela Tedi Slamić. "Tišnjanci su vrlo srdačni, a samo Tisno nalazi se na odličnom položaju s obzirom na blizinu prometnica, aerodroma i susjednih dalmatinskih gradova", dodao je. Kaže i da je hotel zamišljen kao mjesto povezivanja ponude izvorne domaće hrane i pića bilo s obalnog dijela ili OPG-a iz Dalmatinske zagore, uz potporu trgovine koja to svojom logistikom može i osigurati.  

Da će projekt obiteljskog hotela lokalnom turizmu stvoriti dodatnu vrijednost, u skladu s potrebama velikog broja gostiju koji ondje pristižu, slaže se i načelnik Ivan Klarin. "Općina je turistički vrlo atraktivna s nekoliko aduta, poput Garden festivala, a dosad smo se obično oslanjali na privatni smještaj. Tako da se ne radi tek o povećanju broja ležaja već povećanju kvalitete smještaja općenito", poručio je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close