Trgovci moraju obavijestiti potrošača o višoj cijeni cigareta

Autor: Agencija VLM , 05. srpanj 2013. u 11:38
Photo: Dusko Marusic/Vecernji list

Cigarete se mogu prodavati po maloprodajnim cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama propisuje se obveza obračunavanja i plaćanja trošarine i na cigarete koje su već puštene u potrošnju i nalaze se na zalihama u prometu na teritoriju Hrvatske, izvijestio je Državni inspektorat. Cigarete se također mogu prodavati po maloprodajnim cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici, trgovac se mora pridržavati istaknute maloprodajne cijene i uvjeta prodaje.

"Sukladno navedenim odredbama i Izmjena i Zakona o zaštiti potrošača svi trgovci koji imaju ili će staviti u maloprodaju cigarete označene markicama s nižom maloprodajnom cijenom, trebaju o novoj višoj cijeni na prigodan i dostupan način obavijestiti potrošače. Nova maloprodajna cijena može biti istaknuta na proizvodu ili na prodajnom mjestu", stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa ne mogu isticati cjenike na prodajnom mjestu – to nije dopušteno jer će to inspektori smatrati reklamiranjem duhanskih proizvoda. Same cigarete ne mogu staviti u izlog, i to je zabranjeno.

Država bi najradije pokupila te novce od poreza, a cigarete neškodljivo spalila… I pušaće s njima.

New Report

Close