‘Trenutačni je prijedlog izravan napad na slobodu pružanja usluga’

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2014. u 14:44
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Nova predložena mjera za koju smo čuli značila bi iskazivanje dvostruko većeg gubitka za Tele2 Hrvatska i gurnula bi nas još dalje od profitabilnosti, rekla je Holmberg.

Kako će najnovija Vladina mjera utjecati na Tele2, jedinog isključivo mobilnog operatora, odgovorila je u intervjuu za Večernji list Malina Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.

"Nova predložena mjera za koju smo čuli značila bi iskazivanje dvostruko većeg gubitka za Tele2 Hrvatska i gurnula bi nas još dalje od profitabilnosti koju još nismo postigli. Taj prijedlog nameta uzeo bi 97 posto naše EBITDA-e za 2013., dok bi našoj konkurenciji to bilo 4 posto i 14 posto po istom ključu budući da oni nisu isključivo mobilni operatori poput nas. Prijedlog koji bi trebao uzeti od onih koji imaju puno disproporcionalno bi kaznio jedinog operatora koji pritom još i ne ostvaruje profit. Trenutačni je prijedlog diskriminatoran i protivan načelima tržišnog natjecanja te je izravan napad na slobodu pružanja usluga i povreda pravne sigurnosti unutar pravnog okvira EU. Ujedno predstavlja povredu članaka 12. i 13. Direktive 2002/20/EC EU (takozvane autorizacijske direktive). U hrvatskom Ustavu piše da bi porez trebao biti proporcionalan i u skladu s ekonomskom snagom obveznika", objašnjava Malina Holmberg.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

>oni najveći lopovi?
Rekao sam najveći teleoperater lopovi…malo pažljivije čitati.
🙂

Ako vam se ne sviđa, spakirajte kofere, odvedite glupog gregora, a ovce ostavite operaterima koji imaju izgrađenu infrastrukturu za pružanje mobilnih usluga. Budućnost ovdje ovako i onako ide u smjeru oligopola s dva jaka igrača, a tu mjesta za kvazioperatere nema.

oni najveći lopovi? živiš li ti uopće u RH? imam dojam da ti komentiraš iz amerike…

New Report

Close