Treći je put pobijedio banke, a ima još 15 sporova za franak

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2015. u 09:18
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nakon Ivice Butora u ožujku i Tomislava Borkovića lani, nasmiješena je iz sudnice danas izišla još jedna njegova klijentica, Ivona Nikolić iz Osijeka.

Odvjetnik Slaven Karaban iz Vinkovaca treći je put pobijedio banke. Nakon Ivice Butora u ožujku i Tomislava Borkovića lani, nasmiješena je iz sudnice danas izišla još jedna njegova klijentica, Ivona Nikolić iz Osijeka. Banka joj je dužna vratiti svaku od 328.149 otplaćenih kuna kredita u švicarskim francima.

Njezin je ugovor o kreditu, naime, proglašen ništetnim, baš kao i ugovor njezina sugrađanina Butora. Po tome su njih dvoje jedinstveni u Hrvatskoj, a obje je presude, doduše nepravomoćne, donijela sutkinja Mirna Grgić Radojčić (39), inače najmlađa na Općinskom sudu u Osijeku.

"Vodim još 15-ak sporova s bankama zbog franka, no ima odvjetnika i sa 150 njih",  navodi Karaban za Večernji list. Zadovoljstvo novom pobjedom, pak, nije krio. Banke i Ivoni Nikolić i Ivici Butoru moraju, postane li presuda pravomoćnom, vratiti sav uplaćeni novac. No, još nisu sudski zatražile da im oni vrate dobiveni kredit.

U HUB-u poručuju da je banka izgubila spor s Ivonom Nikolić, no dobila je drugi slučaj, prenosi HRT.

"PBZ je također danas pred istim osječkim sudom ishodio obrnutu, dakako valjanu odluku, kojom se odbija zahtjev za utvrđenjem ništetnosti ugovora o kreditu, kojom se ne podržavaju nelegitimna očekivanja građana", stoji u priopćenju HUB-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne razumijem presudu, banka mora vratiti sav uplaćeni iznos, znači dužni su klijentima poklanjati novce.

New Report

Close