‘Treba razvijati nove instrumente ulaganja’

Autor: Lucija Špiljak , 21. studeni 2019. u 22:00
Mirjana Matešić, čelnica HR SPORA/IGOR KRALJ/PIXSELL

Sudionici dvodnevnog događanja naglasili održivi razvoj i transparentnost.

Dvodnevna 11. Konferencija o odgovornom poslovanju okupila je u Zagrebu rekordni broj lidera hrvatskih poduzeća i svjetskih stručnjaka koji su raspravljali o održivom razvoju i odgovornom poslovanju.

Razgovaralo se o mogućnostima i izazovima klimatskih promjena, a u panelu je zaključeno da bi političari trebali više uvažavati upozorenja znanstvenika. Pametna kombinacija instrumenata, razvoj poslovnog modela provedbe i intenzivna suradnja sa svim dionicima u provedbi politika glavni su ciljevi održivog razvoja UN-a koje europske politike mogu podržati i ubrzati, istaknuto je na jednom od panela. 

Danas poduzeća moraju razvijati otpornost, a veću transparentnost zahtijevaju osiguravatelji kapitala, rečeno je na panelu o održivom financiranju, a panelisti su istaknuli potrebu za razvojem novih instrumenata ulaganja u održivi razvoj.

Korporativni sektor u Hrvatskoj razumije rizike povezane s klimatskim promjenama, a govorilo se o ublažavanju posljedica te važnosti utjecaja velikih poduzeća na održivost. Na temu korporativne kulture održano je predavanje o "sporom upravljanju" i savjetima kako poduzeća mogu biti održiva u radnoj okolini.

Komentirajte prvi

New Report

Close