Traži se nova Uprava SKDD-a: Petogodišnji mandat i puno radno vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2017. u 21:59
Foto: thinkstock

Od novog člana Uprave očekuje se da govori hrvatski jezik i jedan strani jezik, da nije kažnjavan te da poznaje regulativu Europske unije u dijelu koji regulira djelatnosti koje SKDD obavlja.

Ministarstvo državne imovine objavilo je u srijedu u Narodnim novinama javni natječaj za izbor dva člana Uprave Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD). Nova Uprava bira se na petogodišnji mandat i puno radno vrijeme, a kandidati osim visoke stručne spreme moraju imati desetogodišnje radno iskustvo, od čega pet godina na rukovodećim položajima u SKDD-u, investicijskom društvu, kreditnoj instituciji ili drugim financijskim institucijama, stoji u natječaju.

Od novog člana Uprave očekuje se da govori hrvatski jezik i jedan strani jezik, da nije kažnjavan te da poznaje regulativu Europske unije u dijelu koji regulira djelatnosti koje SKDD obavlja. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave, a prijave se podnose ministarstvu osobno ili poštom. Podsjetimo, sadašnjoj Upravi koju čine predsjednica Vesna Živković i član Uprave Stjepko Čičak mandat je trebao isteći 21. lipnja. Vlada im je produžila mandat za dodatnih šest mjeseci, odnosno do 21. prosinca, a to još treba odobriti Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close