Traži se najbolji radnik, primjer moralnosti

Autor: Sergej Novosel Vučković , 12. rujan 2018. u 22:00
Izabrat će se onaj koji svijetli kao uzor kolegama/Matija Habljak/PIXSELL

HUP i partneri priređuju natječaj u kojem mogu sudjelovati svi radnici svih tvrtki, osim menadžera.

Hrvatska će dobiti najboljeg radnika, a birat će se između njegovih kolega, kao uzor u pogledu poštivanja načela rada, odgovornosti, zalaganja, iskrenosti i dodane vrijednosti prema klijentima i ostalim radnicima.

Reklo bi se da je napokon došao red na one koji u poduzećima podnose znatan teret, ali ne u smislu produktivnosti i efikasnosti, već moralnosti i etičnog odnosa prema poslu i radnom okruženju.

Zbog toga Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Udruga Partner, zaklada Rhema i poduzeće Tim Kabel provode projekt Mali svjetionik, koji će iznjedriti najpozitivnijeg zaposlenika.

Traže dakle, "lučonošu" koji svijetli kao primjer, i u projekt pozivaju sve gospodarstvenike. Sudjelovati mogu svi radnici svih tvrtki registriranih u Hrvatskoj, osim srednjeg i višeg menadžmenta, tako da prijave kolegu na webu malisvjetionik.hr.

Rok za prijave je 15. listopada, a komisija u kojoj su, uz ostale, i direktori Tehnixa i Tim Kabela Đuro Horvat i Ivan Topčić, te dr. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta, od najkvalitetnijih 10 odabrat će pobjednika, osvajača 30.000 kuna bruto.

Nagrada za najboljeg nosi ime Dr. Dražen Glavaš po profesoru etike, promicatelju etičnog poslovanja. Nagrada se smiješi i radniku koji prijave kolege, i to 1000 kuna neto, slučajnim odabirom. Dodjela je 10. studenog u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close