Traže smjenu Stipe Alfiera zbog izjave o gay brakovima

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Udruga smatra da je subjektivnim istupom Alfier uvrijedio većinu hrvatskih građana

Građanska udruga Vigilare pokrenula je javnu akciju protiv odgovornih na Hrvatskoj radioteleviziji u čijem je središnjem Dnevniku 29. ožujka, kako tvrde, zlouporabljen prostor javne televizije.

"U reportaži o stupanju na snagu „Zakona o istospolnim brakovima" u Engleskoj, urednik Stipe Alfier poručio je: „Hrvatska je na samo dva sata leta od Engleske, ali kao društvo tisuću smo svjetlosnih godina daleko od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali prilike uvjeriti", navodi se u priopćenju.

Udruga smatra da je ''subjektivnim istupom dotični voditelj, ne držeći se pravila novinarske struke o objektivnom informiranju javnosti, uvrijedio većinu hrvatskih građana, ujedno i TV pretplatnika čiji novac omogućuje HRT-ovo postojanje i djelovanje''.

"Također, time je iskazao nepoštivanje referendumski izražene volje građana i ustavnoga poretka Republike Hrvatske. Nakon sličnoga istupa urednika Zorana Šprajca, novinari HRT-a još su jednom pokazali neobjektivnost i neprofesionalnost, kršeći čak i etički kodeks vlastite ustanove. Zbog svega navedenoga zahtijevamo trenutačne sankcije – smjenu urednika Dnevnika Stipe Alfiera", poručuju iz Udruge.

Komentari (4)
 • blackstone
  blackstone 11:49 2.4.2014.

  izgleda da je i stipe u gostima. meni on liči na milicajca iz fiće.samo mu kapa sa petrokakom i pendrek fale.

 • loki07
  loki07 17:28 1.4.2014.

  Pa čovjek nije rekao ništa uvredljivo:
  "… Hrvatska je na samo dva sata leta od Engleske, ali kao društvo tisuću smo svjetlosnih godina daleko od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali prilike uvjeriti …"

  Rekao je daleko što je očigledno. Stavovi se očigledno značajno razlikuju i to znači da su udaljeni. No to ne uključuje i vrijednosnu klasifikaciju
  Nije rekao nešto što bi bio vrijedonosni sud tipa “tisuću smo svjetlosnih godina iza njih” ili “oni su ispred nas” ili tako nešto.

  Obična samopromocija tog vigilarea

 • gorgija
  gorgija 13:43 1.4.2014.

  ti iz vigilarea valjda imaju lošu savjest ili neki drugi problem?

  pa ja sam mislio da su se oni oko svega toga i angažirali jer su htjeli sačuvati hrvatsku što dalje od ralja tog sotonističkog homolobija ili čega već, a sad ih smeta što im se javno priznaje da su uspjeli?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!