Traže reviziju stečaja Revije, koji traje čak 12 godina

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 22:00

Radnici zahtijevaju hitnu isplatu devet plaća i otpremnine, ukupno 13 milijuna kuna, a od Ministarstva financija da se odrekne svojih potraživanja prema Reviji, oko 64 milijuna kuna. Inzistiraju na prodaji Revije kao cjeline

Tko je pokrao Reviju?, Tražimo reviziju stečajnog postupka, Hoćemo prodaju Revije u cjelini… poruke su s transparenata koje su na prosvjedu u srijedu, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, ispred Upravne zgrade Revije u Šibeniku nosili radnici tog posrnulog tekstilca u stečaju.

Četrdesetak bivših radnika Revije upozorilo je tako na svoju agoniju dugu 12 godina, koliko traje stečajni postupak nad tim šibenskim tekstilcem. Deset su minuta blokirali promet šibenskom rivom. Zahtijevaju da se na račune 200 bivših radnika Revije hitno isplati devet plaća i otpremnine. “Riječ je u ukupno 13 milijuna kuna, a za isplatu postoji i pravomoćna sudska odluka. Usto, od Ministarstva financija tražimo da se u korist radnika odreknu svojih potraživanja prema Reviji koja iznose oko 64 milijuna kuna”, kazao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH. Radnici od Vlade traže da pronađe kupca za pogon Revije u Bilicama, odnosno strateškog partnera koji će pokrenuti proizvodnju u tom pogonu kroz novu tvrtku. Uranija je najavio zahtjev za reviziju stečajnog postupka. Kazao je da će pozvati USKOK i Državno odvjetništvo da istraže nezakonitosti koje su počinjene za njegova trajanja. Stečaj traje 12 godina jer je tako nekom odgovaralo, smatra Uranija. Radnici inzistiraju na prodaji Revije kao cjeline, a ne pojedinačnih nekretnina, kao što se to dogodilo sa starom upravnom zgradom. “Od njezine prodaje sud je odlučio da se namirimo s iznosima od 200 do tisuću kuna. Osjećamo se jadno i poniženo”, kazali su. (pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close