Importanne Grupa: ‘Nemamo informaciju da je zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda na prodaju’

Autor: Marija Crnjak , 18. lipanj 2018. u 14:45
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dio članstva koji se danas pojavio na presici raspolaže i Đurićevom obrazloženjem sporne prodaje, u kojem se kao investitor pojavljuje Ciril Zovko, vlasnik Importanne centra i Importanne resorta u Dubrovniku.

Sljedeći tjedan održat će se izvanredna skupština Hrvatskog glazbenog zavoda na kojoj će se pokrenuti smjena predsjednika ravnateljstva HGZ-a Nike Đurića, zbog povrede statuta Udruge te dogovora o prodaji zgrade Zavoda iza leđa vodstva i članova udruge, potvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare članovi ravnateljstva HGZ-a. Iako najavljen, na prsiaci nije bio i sam Niko Đurić, koji je poslao pismeno očitovanje u kojem je pak ustvrdio da su sve objave o pokušaju prodaje laž, te optužio medije za pokretanje linča. Kako je poznato, prošlog tjedna objavljeno je kako je na sjednici skupštine udruge 7. lipnja  prva točka dnevnog reda bila prodaja zgrade HGZ-a u Gundulićevoj ulici, o čemu je ravnateljstvo odbilo čak i raspravljati. Inače, okupljeni članovi optužili su danas Đurića i vodstvo udruge za netransparentnost i nedostatak vizije za rješenje problema HGZ-a. 

U HGZ-u pokušaj prodaje zgrade smatraju nemogućom jer je vlasništvo HGZ-a statutom neotuđivo, no istovremeno nisu sigurni kako će u sljedećoj godini omogućiti rad HGZ-a koji od iseljenja Muzičke akademije nije pronašao novi izvor financiranja ni korištenja praznog prostora.

"Tražimo ostavku predsjednika Đurića koji nije imao suglasnost članova ni ravnateljstva za pregovore o prodaji zgrade, koja je nezamisliva i u suprotnosti je sa statutom", pojasnila je Seadeta Midžić, potpredsjednica ravnateljstva, dok je drugi potpredsjednik Mladen Janjanin dodao da o sudbini zgrade odlučuje članstvo.

Dio članstva koji se danas pojavio na presici raspolaže i Đurićevom obrazloženjem sporne prodaje, u kojem se kao investitor pojavljuje Ciril Zovko, vlasnik Importanne centra i Importanne resorta u Dubrovniku, te navodno već postoji i projekt hotela koji bi otvorio u objektu. Međutim, iz Zovkovog ureda upravo su nam demantirali te informacije.

"Vezano za vaš upit o nagađanjima oko prodaje zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda i informacijama u kojima se u tom kontekstu spominje ime dr. Cirila Zovka, obavještavamo vas kako su te informacije netočne i ni u čemu utemeljene. Nemamo informaciju da je zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda na prodaju", poručili su iz Importanne Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close