Tranzitni centar u Tovarniku će biti završen do 15. srpnja

Autor: Agencija VLM , 28. kolovoz 2014. u 11:18
Foto: Duško Marušić / Pixsell

MUP Hrvatske ima obvezu do 1.srpnja 2015. izgraditi Tranzitni centar za prihvat stranaca u Tovarniku.

Zbog uspostave schengenskog režima upravljanja vanjskom granicom, MUP Hrvatske ima obvezu do 1.srpnja 2015. izgraditi Tranzitni centar za prihvat stranaca u Tovarniku koji je dio Schengenskog akcijskog plana i Indikativnog programa. Služba za odnose s javnošću MUP-a odgovorila je Večernjem listu da je bruto površina objekta 2300, a neto 2045 četvornih metara.

– Okvirna procjena izgradnje objekta s pristupnom cestom iznosi 2.250.000 EUR-a. U tijeku je završna faza prikupljanja potrebne dokumentacije, odnosno potvrda za glavni projekt, radi ishođenja dozvole za gradnju, nakon čega će se odmah pokrenuti postupak javnog nadmetanja radi prikupljanja ponuda za ugovaranje radova, u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Namjena objekta je prihvat stranaca odnosno smještaj nezakonitih migranata – navodi se u odgovoru MUP-a, ali za sada ne znaju koliko će djelatnika zapošljavati Tranzitni centar koji će biti izgrađen u blizini graničnog prijelaza Tovarnik gdje je u ovoj godini, do 25. kolovoza, u nezakonitom prelasku granice zatečeno 249 stranaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close