Tour of Croatia gledat će se na 6 kontinenata

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2016. u 14:16
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Utrku kroz Hrvatsku, koja ove godine počinje u Osijeku, izravno će prenositi HRT i Eurosport.

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja 2016. godine, ima etapu više, nastupit će timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda, no značajna novost je ta da će atraktivne kadrove iz Hrvatske prenositi televizije na čak 6 kontinenata.  

Utrku kroz Hrvatsku, koja ove godine počinje u Osijeku, izravno će prenositi HRT i Eurosport, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji –  od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Među onim se TV postajama čiji će gledatelji moći uživati u vrhunskom sportskom iskustvu, ali ljepotama Hrvatske, ističu America Movil, s kanalima u SAD-u, Brazilu, Kolumbiji, Peruu, Čileu, Costa Rici, Ekvadoru, Hondurasu, El Salvadoru, Nikaragvi, Gvatemali, Puerto Ricu, Dominikanskoj Republici, Argentini, Paragvaju, Urugvaju i Panami, kineska Le TV, novozelandska TVNZ, kanal ESPN 3 koji se emitira u SAD-u i Kanadi te brojnih drugih, kao što su  Algerian TV, Bahrein Radio TV, Egyptian Radio TV Union, Iraqi Media Network, Jordan Radio TV, Kuwaiti TV, Lebanon TV, Libyan Jamahiriya Broadcasting Services, Mauritania TV, Morocco TV, Oman TV, Palestine Broadcasting Corporation, Qatar Media Corporation, Somali Radio TV, Sudan Public TV, Syrian TV, Tunisia TV, Abu Dhabi  Media Corporation, Yemen TV), kineska Le TV i Turkmensport.

Ovaj impresivni popis rezultat je suradnje organizatora s producenticom Ursulom Romero i njezinom tvrtkom International Sports Broadcasting (ISB), koja je prošle godine za svoje sportske prijenose, među kojima je i Tour of Croatia, dobila prestižnu nagradu SPORTEL za najinovativniji prijenos.

„Izuzetno mi je drago što se ponovno vraćamo u Hrvatsku, imate prekrasnu zemlju, more, planine, nevjerojatnu prirodu, gradove, impresivnu sportsku povijest. Tour of Croatia je odličan projekt, tako mi je drago što je već u drugoj godini održavanja toliko veći i bolji, bit će zaista pravo zadovoljstvo i ove godine raditi na tom projektu“, rekla je slavna producentica čije iskustvo uključuje prijenose 13 olimpijskih igara i tri svjetska nogometna prvenstva te potvrdila kako će ove godine utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka. Ove godine će godine ISB  sportskom prijenosu koristiti 4G kamere, što će biti prvi takav slučaj u Hrvatskoj.

Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

U organizaciji sudjeluje oko tisuću sudionika: uz 160 natjecatelja, u Hrvatsku dolazi i 200 članova njihova pratećeg osoblja, angažirano je oko dvjestotinjak ljudi u organizaciji te službenika utrke te oko 400-tinjak volontera.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke. Vladimir Miholjević je bivši hrvatski profesionalni biciklist, koji je jedanaest godina zaredom (od 1993. do 2004. godine) proglašavan najboljim hrvatskim biciklistom, a tijekom karijere je nastupao za strane profesionalne timove i vozio najveće svjetske biciklističke utrke poput Tour de France i Giro d'Italia i Vuelta a España. Ivan Črnjarić iskusan je event manager sa realiziranim brojnim projektima turističkog, kulturnog i zabavnog karaktera te zaljubljenik u biciklizam.

Komentirajte prvi

New Report

Close