Top 10 plaža na južnom Jadranu

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2015. u 13:43
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Poznata je stvar da su plaže Zlatni rat na otoku Braču i Punta rata u Brelima među najljepšim plažama u Europi ali i svijetu.

Poznata je stvar da su plaže Zlatni rat na otoku Braču i Punta rata u Brelima među najljepšim plažama u Europi ali i svijetu.

Večernji list donosi TOP 10 najljepših plaža srednje i južne Dalmacije. Ljetujete li u tom dijelu Jadrana, svakako ih posjetite.

1. Zlatni rat

Bol na Braču

Prema portalu European Best Destinations, ovo je treća najljepša plaža u Europi. Čuveni šljunčani rog, dug oko tisuću metara i uokviren kristalno čistim morem, koji mijenja položaj ovisno o tome "koji vitar puše", fenomen je koji je Bol svrstao među najatraktivnije svjetske turističke destinacije. Nigdje na svijetu nema takve plaže! Surferi je obožavaju.

2. Punta rata

u Brelima

Punta rata također se glasovima više od milijun posjetitelja portala i na stotine tisuća sljedbenika društvenih mreža svrstala među najljepše europske plaže, a 2004. godine na Forbesovoj je listi proglašena najljepšom plažom u Europi i šestom na svijetu. Raskošna mediteranska plaža s kristalno čistim morem, ukrašena impresivnim stijenama i debelim hladom borova, biser je Makarske rivijere koja cijelom svojom duljinom krije prekrasne šljunčane uvale i bajkovite plaže. Ona je i pozornica za vjenčanja parova iz cijelog svijeta.

3. Bačvice

u Splitu

Oni koji vole gradske plaže, ne smiju propustiti posjet Splitu. Bačvice, pješčana plaža čuvena po "piciginu", nalazi se usred grada. Raj za djecu, pravu i onu odraslu. O čistoći mora svjedoči i Plava zastava, koja se vijori i na plaži hotela Radisson Blu Split te na Žnjanu. Splićani su i te kako ponosni što su jedan od rijetkih mediteranskih gradova koji u svom središtu ima čisto more i plaže koje zadovoljavaju visoke ekološke kriterije.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close