Tonino Picula na čelu Misije OESS-a na izborima u Armeniji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. veljača 2013. u 14:28
Tonino Picula; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predstojeći predsjednički izbori predstavljaju važan korak u učvršćivanju provedbe demokratskih izbora u skladu s obvezama preuzetim prema OESS-u i Vijeću Europe te zakonskim propisima Armenije.

Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Tonino Picula boravit će od 15. do 20. veljače u Erevanu gdje će predvoditi Misiju Parlamentarne skupštine OESS-a za promatranje predsjedničkih izbora u Armeniji 18. veljače, priopćeno je u četvrtak iz Sabora.

Na tu dužnost Piculu je 18. prosinca 2012. imenovao predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Riccardo Migliori. Predstojeći predsjednički izbori predstavljaju važan korak u učvršćivanju provedbe demokratskih izbora u skladu s obvezama preuzetim prema OESS-u i Vijeću Europe te zakonskim propisima Armenije.

Uz promatrače Parlamentarne skupštine OESS-a, predsjedničke izbore promatrat će i izaslanstva Europskoga parlamenta i Parlamentarne skupštine Vijeća Europe te promatrači Ureda za demokratske institucije i ljudska prava OESS-a (ODIHR). Sukladno dosadašnjoj praksi Parlamentarne skupštine OESS-a, u Erevanu će 16. i 17. veljače biti organiziran informativni seminar za sve međunarodne promatrače na kojemu će govoriti predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, predstavnici armenskih političkih stranaka, predsjednički kandidati, voditelji ureda međunarodnih organizacija u Armeniji te predstavnici nevladinih organizacija i medija.

Dan nakon izbora, 19. veljače, Picula će u Erevanu na konferenciji za tisak upoznati javnost s privremenim izvješćem međunarodnih promatrača odnosno s njihovim privremenim nalazima i zaključcima. Konačno izvješće sa sveobuhvatnom ocjenom predsjedničkih izbora u Armeniji objavit će se nekoliko tjedana po svršetku izbornoga postupka, stoji u prioćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close