Tomislav Popović predsjednik nove turističke udruge

Autor: Marija Crnjak , 21. svibanj 2018. u 12:28
Foto: Sanjin Strukić

Kako stoji u današnjoj objavi, osnivači HUT-a ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru, a sukladno Statutu udruga je otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora.

Najveće udruge hrvatskog turističkog sektora – Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), zajedno s vodećim turističkim kompanijama koje posluju u Hrvatskoj, osnovali su novu krovnu turističku udrugu pod nazivom Hrvatska udruga turizma (HUT), a za predsjednika su izabrali Tomislava Popovića, predsjednika Uprave Maistre. Kako stoji u današnjoj objavi, osnivači HUT-a ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru, a sukladno Statutu udruga je otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora.

”Nova krovna udruga turističkog sektora otvorena je za objedinjavanje svih zainteresiranih hotelskih i turističkih poduzeća te strukovnih udruga u ugostiteljstvu i turizmu. Želimo ujediniti nastup kako bismo osigurali daljnji razvoj hrvatskog turizma u smjeru povećanja kvalitete, podizanja konkurentnosti, daljnjeg povećanja zaposlenosti i ukupnog pozitivnog doprinosa hrvatskom gospodarstvu. Želimo biti partner institucijama u kreiranju regulative i stvaranju okruženja koje će omogućiti daljnji razvoj turističkog sektora i svih industrija koje su na turizam vezane”, izjavio je Tomislav Popović.

Nakon održane Osnivačke skupštine, HUT je pokrenuo proces službene registracije Udruge, nakon čega će biti sazvan Upravni odbor koji će imenovati direktora zaduženog za operativno vođenje Udruge. Kako smo već pisali prošlog tjedna, to će prema neslužbenim informacijama biti Veljko Ostojić, bivši ministar turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close