Tomislav Panenić apleirao izmjenu Zakona: Vratimo institut pomoći u kući

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2017. u 12:07
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S njim se složio i Kažimir Varda (Stranka rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika) koji je pozivao kako bi se svi trebali ponašati kao “građani socijalne RH”.

Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić apelirao je u srijedu u Saboru da se u Zakon o o socijalnoj skrbi vrati institut programa pomoći u kući u širem obiliku.

"Tako oni koji ne ostvaruju pravo na novčanu pomoć ostvrare pravo na ljudsku pomoć", rekao je Panenić nakon stanke saborske sjednice, na temu nedavnog stradavanja u požaru tročlane obitelji staraca u Vinkovcima.

Za njihovo stradavanje, kaže Panenić, kriva je nebriga sustava. "Ukidanjem programa pomoći u kući brojni korisnici ostali su bez pomoći, bez ljudi koji ih obilaze koji bi javili da imamju probleme", upozorio jeMostov zastupnik.

S njim se složio i Kažimir Varda (Stranka rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika) koji je pozivao kako bi se svi trebali ponašati kao "građani socijalne RH".

"Pitam se da li je vinkovački gradonačelnik prošetao gradom i vidio u kakvom je stanju njihova kuća u kojoj su živjeli kao štakori u podrumu. Vjerujem da su vidjeli ali ih nije briga i to je slučaj s obitelji Mitrović", rekao je Varda.

Komentirajte prvi

New Report

Close