Tomislav Horvatinčić oslobođen

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2017. u 12:05
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Medicinske vještakinje profesorice Vesna Šerić i Kristina Potočki nisu mogle odgovoriti je li Horvatinčić u trenutku nesreće zaista doživio sinkopu, a nakon uvida u spis i u njegovo medicinsko stanje zaključile da je pojava sinkope u njegovom slučaju bila moguća.

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro, javlja Večernji list.

Pravorijek mu je pročitala Maja Šupe, predsjednica istog sudskog vijeća koje je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasilo krivim i osudilo ga na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. U toj presudi, na koju su se žalile i optužba i obrana, bilo je istaknuto da je Horvatinčić lakomisleno upravljao gliserom brzinom od 26,3 čvorova i presjekao put jedrilici na koju je naletio, slomio je, gliserom prešao preko nje pa je talijanski par bačen u more gdje su oboje zbog ozljeda i umrli. Zbog bitne povrede odredaba zakonskog postupka, drugostupanjski je sud ukinuo tu presudu i vratio predmet u Šibenik uz prijedlog da se na ponovljenom suđenju produbi i provjeri Horvatinčićeva sposobnost rasuđivanja u trenutku sudara, što je kao tema i obilježilo ponovljeni kazneni postupak.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close