Tolušić poručio građanima: ‘Kupujte hrvatske proizvode’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2016. u 08:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar Tolušić i ovom prilikom naglašava da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa te preporučuje građanima da kupuju hrvatske proizvode.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode, priopćeno je u četvrtak navečer iz Ministarsva poljoprivrede u povodu posljednje obavjesti o pojavi salmonele u pilećem mesu uvezenom iz Poljske.

Ministarstvo je priopćilo da je u četvrtak poslijepodne od tvrtke Kaufland dobilo obavijest o prisutnosti salmonele, utvrđene brzom metodom u uzorku pilećeg zabatka proizvedenog u Poljskoj 14. studenog s rokom trajanja 20. studenog dobavljača Animex Foods. Analiza je provedena u sklopu samokontrola subjekta, brzom metodom kojom je postavljena sumnja, ali je za dokazivanje potrebno provesti pretragu propisanim metodama.

"Ministar Tolušić i ovom prilikom naglašava da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa te preporučuje građanima da kupuju hrvatske proizvode," navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

 Trgovački lanac Kaufland izvijestio je u četvrtak javnost da je dobrovoljno s tržišta povukao svježi pileći zabatak u rinfuzi navedenog poljskog dobavljača, koji je bio u prodaji samo tijekom četvrtka, 17. studenog.  

Komentirajte prvi

New Report

Close