Todorići založili pola Kulmerovih dvora za kredit

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2017. u 08:59
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za kredit od sto milijuna eura kojim je Agrokor u prvoj polovici ožujka zatvorio porezni dug državi, ali i dio duga dobavljačima, Ivica Todorić i njegov sin Ante jamčili su osobnom imovinom.

To konkretno znači da bi se u slučaju nenaplate tog kredita Sberbank između ostalog naplatio vrijednim nekretninama obitelji Todorić, među kojima je i polovica Kulmerovih dvora koja glasi na Ivicu i Antu Todorića. piše tportal. U prvoj polovici ožujka Agrokor je od Sberbanka dobio sto milijuna eura kredita, što je kratkoročno ugasilo požar i odgodilo ono čemu smo svjedočili u idućim tjednima, a to je da ostale tvrtke i dobavljači nisu blokirali račune Agrokora.

Tim je novcem Todorić platio porezni dug, na što je otišlo oko 40 milijuna eura, a ostatak je otišao na podmirivanje duga prema dijelu dobavljača. 

"Novac je došao na poseban račun u Sberbanku s kojeg su plaćeni dobavljači. Založeni su i Kulmerovi dvori i sva ostala privatna imovina Ante i Ivice Todorića", kazao je neimenovani izvor za tportal.  Iako je većina nekretnina bila upisana na Agrokor, Todorići na svoje ime imaju Kulmerove dvore, stan na Pantovčaku te dio kuće u Dubrovniku.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Tata moj dobri. Nadam se da nisi zalozija moju nego Vjekinu polovicu.

Pa morao se riješiti nekretnine prije nego Mara opali veći porez na nekretnine 150%.

Što će biti kada 2020. godine HDZ i MOST uvedu porez na nekretnine?

Mislim Franky da i tvoja polovica ode na bubanj.

Tata moj dobri. Nadam se da nisi zalozija moju nego Vjekinu polovicu.

ipak je znači vukao nekakav porezni dug 300 miliona, ma tko mu je to odobrio i dozvolio, kada gospođa Smiljanec više ne radi u PU, možda su tamo i svi ostali Smiljanci, mislim da će se gospodina Gazdu morati češljati na nekom drugom mjestu, umjesto u frizerskom, iako je njemu možda to djelovalo jednako, friziranje kao friziranje, malo nam je taj Rvatski nedorečen, zbuni čovjeka

New Report

Close