Todorić popustio Sberbanku?

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2017. u 12:43
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sastanku je nazočilo tridesetak najvažnijih dobavljača Agrokora, koje je u Konzumu dočekao tim predvođen Ivicom Todorićem, Ljerkom Puljić, Slavkom Ledićem, čelnim čovjekom Konzuma. Večernji list saznaje da je Todorić osobno jamčio da će uskoro platiti dospjele dugove.

Predstavnici najvećih hrvatskih tvrtki – dobavljača Agrokora– u samo 45 minuta sastanka od Ivice Todorića dobili su obećanje da će im platiti dospjela potraživanja. Novac će navodno osigurati Sberbank, iz čega se može zaključiti da je Todorić u konačnici ipak pristao potpisati ruski plan likvidnosti. Nakon rješavanja likvidnosti, uslijedio bi proces restrukturiranja Agrokora, a Todorić je na njega spreman. Ta je informacija smirila dio dobavljača koji iz takvog raspleta vide jasniju budućnost poslovanja s Agrokorom. Navodno je i sam Todorić na sastanku najavio jači angažman Rusa u kompaniji, no službeno o tome nitko nije htio komunicirati.

Jak tim za sastanak

Sastanku je nazočilo tridesetak najvažnijih dobavljača Agrokora, koje je u Konzumu dočekao tim predvođen Ivicom Todorićem, Ljerkom Puljić, Slavkom Ledićem, čelnim čovjekom Konzuma. Večernji list saznaje da je Todorić osobno jamčio da će uskoro platiti dospjele dugove. U idućih nekoliko dana, kažu nam izvori iz krugova dobavljača, obećao je prezentirati jasan i transparentan plan servisiranja dugovanja prema dobavljačima. Dobavljači pak očekuju detaljnu informaciju o stavu financijskih vjerovnika, dakle banaka, kako će tretirati dugove dobavljača i kako misle financijski stabilizirati likvidnost Agrokora. Todorić je dobavljačima pojasnio da bi nakon refinanciranja dijela kredita Agrokor trebao imati i više slobodnog novca pa im stoga i brže platiti nedospjele obveze.

Ukupan dug dobavljačima popeo se na više od 16,2 milijarde kuna, a procjenjuje se da je dospjeli dug između dvije do tri milijarde kuna.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve


Prijatelji,stari,morao sam cijeli komp promijeniti zbog cyaber virusa.J..o m. p.s m…r,tko ga je poslao.[/i]
Inače,Tozo popušta bačuškama,svašta,ima da se pokrije ušima i što prije(već je zakasnio),napusti Agrokor."Ća je bilo,"moj" Tozo,tega više nebi"!Pozdrav do sutra i čuvajte se virusa.[/b]

***dečec, porno stranice su nekad prepune virusa, hoćeš li free virus pornjavu gledat pošalji mi private messagess

zml reče, “ Ne pitajmo se što Ivica može napraviti za nas , već što mi možemo napraviti za Ivicu ” !?
Štovani zml,pa nije ovo socijalizam,već okrutni kapitalizam.Nije se sigurno “vaš” Ivica pitao kako je radnicima raditi nedjelje koje nije plaćao ništa više od ostalih dana,da li ga je bilo uopće briga što će
se desiti ako propadne(što se i desilo) s “njegovom” državom,etcc..Jedino mu je bilo bitno da on živi kao najveći robovlasnik u Istočnoj Europi,nemilosrdno dižući kredite od svakoga,ne pitajući se kako će to sve vratiti.A kad ono “došao vrč na bunar i puče”!Da mu država i hoće pomoći,ne može,pošto je i ona dužna kao Grčka.”Izvana gladac,a iznutra,jadac”!Lp,

Bravo kolega veličajte ovog velikog čovika i ponosno pronosite njegov lik i djelo. Ne sumnjajte u njegove iskrene namjere i dobrotu koju jedino mogu usporedit sa bozjom milošću. Gospodine Ivica Vi ste nase svijetlo na kraju tunela.

Tako je Frankie ! Zar smo svi zaboravili na ono – ” Ne pitajmo se što Ivica može napraviti za nas , već što mi možemo napraviti za Ivicu ” !?

New Report

Close