Todorić objasnio na što su mu otišle pozajmice Agrokora od 650 i 192 milijuna kuna

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Ivica Todorić ponovno se oglasio na svome blogu u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na izjave Ante Ramljaka.

"Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem  stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva  čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću , nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt", napisao je Todorić.
 

Komentari (3)
 • DemiZon
  DemiZon 16:10 10.10.2017.

  ***ova sva lova koja mu se stavlja na teret da je zamračio je samo u zadnje dvije godine… zamislite koliko je još love isparilo prije toga kad nije bio toliko zadužen i kad je bio nedodirljiv… ono od oka u zadnjih 17 godina barem 2 puta više od kompletnog duga RH … a gdje je još ostali kriminal?…na cijeloj planeti ne postoji toliko žilava država koja je to sve izdržala i još super izgledamo

 • johnny_w
  johnny_w 13:59 10.10.2017.

  Meni je sve jasno Agrokor daje novce Todoriću kako bi Toda otkupio dionice EBRD za svoj račun (sebe) ..

 • lanica
  lanica 12:45 10.10.2017.

  znači zbunjena sam…Ivca je na svoje ime od EBRDa uzeo pare te je ustvari bila Ivca pik toggle? Ništa ne razumijem..zašto bi plaćanja išla preko običnog cvjećara ako je Agrokor dužnik. Možda je cvjećar ivca imao u ZABI lepezu pa mu je naknada jeftinija..ili nije…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!