Todorić na blogu: Rješenja sam imao na stolu, ali Vlada mi nije dopustila sanirati probleme u Agrokoru

Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

"Vlada je to bogatstvo, od strateške važnosti za budućnost Hrvatske, otevši privatnu imovinu neustavnim Lex-om, doslovno dala u ruke stranim interesima."

Ivica Todorić i danas se oglasio na blogu objavom u kojoj opet proziva premijera, potpredsjednicu Vlade, te izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Izvori vode, tisuće hektara poljoprivredne površine koje jamče domaću proizvodnju hrane, industrijski kompleksi s najmodernijom tehnologijom, gospodarska snaga kroz tvrtke u regiji i, konačno, police trgovina na kojima mjesto imaju mali i veliki hrvatski proizvođači. Sve to, i 60 tisuća radnih mjesta, premijer Plenković, ministrica Dalić i Ante Ramljak dali su na milost i nemilost stranim profiterima. Knighthead, Alix partners i njihovi domaći pomagači danas ne samo da upravljaju Agrokorom, oni upravljaju i hrvatskim nacionalnim resursima. Hrvatskim nacionalnim blagom koje smo moja uprava i ja godinama gradili donoseći dobro hrvatskome gospodarstvu i jačajući hrvatske gospodarske pozicije u zemljama regije. Zato od javnosti skrivaju ugovor o garanciji s Trustom Madison Pacific iz Hong Konga! Kada taj dokument dođe pred javnost, past će sve maske.

Vlada je to bogatstvo, od strateške važnosti za budućnost Hrvatske, otevši privatnu imovinu neustavnim Lex-om, doslovno dala u ruke stranim interesima. I to ljudima koji su već ostvarili milijarde profita u samo nekoliko mjeseci i taj novac poslali izvan Hrvatske. Da se tako nešto dogodilo devedesetih, svi bi ti ljudi služili dugotrajne kazne zbog nacionalne veleizdaje. Ako je sustav bio, kako lažno tvrde, toliko uništen da mu je prijetio stečaj i sistemski rizik za gospodarstvo, kako to da ga je čudotvorac Ramljak stabilizirao, kako se sam hvali, u samo mjesec dana? I sam sam imao mogućnost u potpunosti sanirati sve probleme koje je Agrokoru, neodgovornim izjavama i nečuvenom medijskom kampanjom prouzročila isključivo Vlada i njezini jataci iz Ramljakovog otimačkog tima. Na stolu sam imao rješenja za zamah u poslovanju moje kompanije, no Vlada mi, nevjerojatno, to nije dopustila. Ne samo da su me prisilili na aktivaciju neustavnog zakona (dan prije, 6. travnja, je u Agrokor bez ikakvog povoda poslan kordon policije) već su u samo nekoliko mjeseci izvršili neviđenu pljačku, a protiv mene pokrenuli medijsku hajku i najstrašniji politički progon."

Komentari (9)
 • Frankolina
  Frankolina 16:21 30.10.2017.

  Udbasija je uzela ovom dobrom coviku ono sta je stica godinama odvajajuci svojoj djeci Anti,Ivanu,a pogotovo Ivi od usta za napravit ovakvu kompaniju.Oteto prokleto.

 • Andy
  Andy 14:49 30.10.2017.

  Ivice vidio sam slike iz Kulmera, daj molim te otkrij koliko je doslo ono uredjenje? Ne daj da ti ona pij.ana Dalicka und comp. uzmu sto si trudom i mukom zaradio. Mi smo uz tebe, dodji nam i kazi sve sto znas.

 • vodoinst
  vodoinst 9:54 30.10.2017.

  Pohlepa Ivice, bolesna pohlepa ti nije dala da sprovedeš IPO odn. prepustiš djelić vlasništva drugima. Bolesna pohlepa ti je zamutila razum toliko da do njega više nisu dopirali savjeti struke. Nisi dobro naučio lekcije iz Političke ekonomije kapitalizma. Kako si uopće prošao taj ispit? Samome sebi bio si najpametniji, najjači, najljepši. Sva ta navodna rješenja (mogućnosti) imala su za cilj sebi prigrabiti još, i još.. i još i više. Sad se fino koprcaj u vlastitim zabludama i utvarama.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve