Todorić, Moralić i Vlahović među sto najbogatijih

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2006. u 06:30

Todorić je uvršten na 84. mjesto s procijenjenom imovinom od 550 milijuna dolara, a Moralić i Vlahović su s procijenjenom imovinom od 400 milijuna dolara smješteni na 93. i 94. mjesto rang- ljestvice najbogatijih

Na ovogodišnjoj listi sto najbogatijih u postkomunističkim zemljama srednje i istočne Europe koju je sastavio poljski tjednik Wprost uvrštena su i tri Hrvata: Ivica Todorić, Enver Moralić i Ante Vlahović. Todorić je uvršten na 84. mjesto s procijenjenom imovinom od 550 milijuna dolara, a Moralić i Vlahović su s procijenjenom imovinom od 400 milijuna dolara smješteni na 93. i 94. mjesto rang-ljestvice najbogatijih. Na prošlogodišnjoj Wprostovoj rang-ljestvici najbogatijih Ante Vlahović je s procijenjenom imovinom od 360 milijuna dolara bio na 89. mjestu, a Ivica Todorić s procijenjenom imovinom od 320 milijuna dolara na 98. mjestu. Moralić prošle godine nije bilo na listi sto najbogatijih u postkomunističkim srednjoističnom europskim zemljama.

Ruski bogataši zasjeli su na prvih deset mjesta ovogodišnjega Wprostovog rankinga najbogatijih u zemljama srednje i istočne Europe. Na vrhu je Roman Abramovič s imovinom procijenjenom na 19,5 milijardi dolara. Abramovič je s 15 milijardi dolara i prošle godine bio prvi na listi najbogatijih postkomunističkih bogataša. Među prvih petnaest na ovogodišnjoj listi najbogatijih među Ruse su se umiješala tek dvojica Ukrajinaca, a na šesnaestom mjestu uvršten je srpski bogataš Milan Janković, poznatiji kao Filip Zepter. Njegova je imovina ove godine procijenjena na 4 milijardi dolara. Zepter je prošle godine bio na 37. mjestu s procijenjenom imovinom od jedne milijarde dolara. S područja bivše Jugoslavije na ovogodišnjoj rang-ljestvici najbogatijih, osim hrvatskog trojca i Zeptera, uvrštena su samo još tri srpska bogataša. Miroslav Mišković je s procijenjenom imovinom od 1,5 milijardi dolara na 38. mjestu, Bogoljub Karić s imovinom od 680 milijuna dolara na 71. mjestu te Slobodan Subotić s imovinom od 500 milijuna dolara na 86. mjestu.




Komentirajte prvi

New Report

Close