TNG uz pomoć novih brodova do prihoda i prije plana

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2015. u 22:00
Direktor TNG-a John Karavanić/Petar Glebov/PIXSELL

U tri mjeseca od IPO-a nabavili dvije novogradnje.

Zagreb Brodarska tvrtka Tankerska Next Generation (TNG) u srijedu će preuzeti brod Vukovar, prvi od dva ugovorena broda izgrađen u brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard u Južnoj Koreji.

Odmah nakon primopredaje počinje komercijalna eksploatacija broda, sukladno trogodišnjem brodarskom ugovoru na vrijeme zaključenom s jednim istaknutim svjetskim naručiteljem, s dnevnom neto vozarinom od približno 17.250 američkih dolara. U TNG su zadovoljni jer je, ističu, sadašnja vrijednost broda procijenjena na više od 36,5 mil. američkih dolara, koliko je iznosila kupovna cijena.  Očekuju da će  brod Vukovar pridonijeti povećanju novčanog toka, mogućnosti isplate dividendi i maksimalnom povećanju vrijednosti dioničarima.

Direktor John Karavanić kaže da su u tri mjeseca od IPO-a uspjeli nabaviti dvije novogradnje, dogovoriti financiranje i isporuku prvog broda i zaključiti brodarski ugovor na vrijeme, koji nadilazi trenutačne tržišne uvjete. TNG uz pomoć novih brodova počinje ostvarivati prihode ranije nego što je predviđeno poslovnim planom, kaže Karavanić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close