Tko radi zimi, neće plaćati zakup

Autor: Marija Crnjak , 30. kolovoz 2019. u 07:57
Foto: G.J. /PIXSELL

Ugostitelji koji poslužuju jela u povijesnoj jezgri (restorani, konobe, pizzerije) oslobodit će se od plaćanja zakupnine za javne površine, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020.

Dubrovnik uvodi mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima.

Ugostitelji koji poslužuju jela u povijesnoj jezgri (restorani, konobe, pizzerije) oslobodit će se od plaćanja zakupnine za javne površine, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine, osim dana blagdana, i to najmanje 8 sati dnevno.

"Navedena mjera se predlaže sada i kako bi ugostitelji mogli planirati svoje buduće poslovanje i definirati broj zaposlenika svog ugostiteljskog objekta", ističu iz Grada.

Ugostitelji će svoj zahtjev za oslobađanjem od plaćanja zakupnine u 'zimskim' mjesecima uz pisanu izjavu dostaviti nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom, a o svakom pojedinom zahtjevu odlučit će gradonačelnik Mato Franković.

Komentirajte prvi

New Report

Close