Tko je čovjek koji se smije 20 puta ne odazvati Milanoviću?

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2013. u 09:30
Ivo Družić (Foto: Grgur Zucko/PIXSELL)

Družić je nekada bio vrlo utjecajan funkcionar Saveza komunista.

U Hrvatskoj je malo ljudi koji si mogu dopustiti luksuz da ih premijer zove dvadeset puta a da mu oni ne uzvrate poziv. Kako Večernji list piše, jedan od njih je, tako se barem čini, sveučilišni profesor dr. Ivo Družić.

Na internetu se može pročitati njegov znanstveni put na Ekonomskom fakultetu, no Družić je nekada bio vrlo utjecajan funkcionar Saveza komunista. Na prijelomnom kongresu 1989. godine, neposredno prije uvođenja višestranačja, bio je konkurent Ivici Račanu. Iako se tada pisalo da Račan predstavlja progresivnu hrvatsku liniju, dok je Družić bio predstavnik ortodoksne jugoslavenske koja je bila protiv višestranačkih izbora, neki neposredni sudionici tih događanja tvrde sasvim suprotno. Dr. Zdravko Tomac bio je delegat na tom kongresu i glasovao je za dr. Družića. 'Smatrao sam da je bolji i energičniji od Račana. On je tih godina bio više hrvatski orijentiran od Račana',  rekao je za Večernji dr. Tomac dodajući da je Družić ipak bio obilježen time da je čovjek Stanka Stojčevića jer mu je brat Kolja Družić bio u Udbi.

U posljednjih 20-ak godina Družića nije bilo u javnosti sve do izbijanja afere u Plinacru. Dobri poznavatelji starih partijskih veza smatraju da je Družića kao ekonomskog stručnjaka premijeru preporučio njegov otac Stipe Milanović koji je svojedobno bio šef kabineta Mike Tripala, piše Večernji list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

pa drug družić je glavnokomadujući u partiji.mladi drug mili-vanili još mora jesi pure.

New Report

Close