Tko će najbolje dočarati ‘mobilnost uma’?

Autor: Lucija Špiljak , 30. prosinac 2018. u 21:59
Očekuje se 25 milijuna posjetitelja

HTZ traži idejno rješenje za hrvatski paviljon na izložbi EXPO 2020.

Na web stranicama Hrvatske turističke zajednice objavljen je natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na Svjetskog izložbi EXPO 2020 Dubai.

Izložba će se održati od 20. listopada 2020. do 10. travnja 2021. godine, a očekuje se više od 25 milijuna posjetitelja iz više od 180 zemalja. Paviljon za hrvatsko predstavljanje nalazit će se unutar tematskog parka "Mobilnost", a tema hrvatskog paviljona na EXPO 2020. Dubai bit će "Mobilnost uma".

"Sudjelovanjem na predstojećoj izložbi 2020. u Dubaiju Hrvatska će imati priliku predstaviti svoje gospodarske, kulturne, turističke i druge potencijale pokazati cijelom svijetu da i relativno mala zemlja kroz inovativnost i kreativnost može doprinijeti obogaćivanju svjetske riznice znanja", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli kojeg je Vlada imenovala nacionalnim povjerenikom za sudjelovanje Hrvatske na izložbi. 

"Upravo je zato Nacionalni odbor RH za Svjetsku izložbu EXPO odabrao temu Mobilnost uma kroz koju će se Hrvatska moći predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome, ponekad uz malo resursa, postigli svjetsku prepoznatljivost", rekao je Cappelli.

Predmetnim natječajem pozivaju se svi zainteresirani za ponudu najboljeg kreativnog i izvedbenog rješenja izgleda i sadržaja hrvatskog paviljona.  Natječaj uključuje i implementaciju idejnog rješenja, održavanje i deinstalaciju, otvoren je do 1. ožujka 2019. godine, a Hrvatska turistička zajednica će sredinom siječnja za zainteresirane ponuditelje održati i njegovo usmeno predstavljanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close