(za 4 osobe)
300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje: naribani parmezan
1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
2. Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
3. U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
4. Umiješajte ocijedenu tjesteninu i narezani bosiljak.
5. Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.
Savjet: Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu