Titulu poslodavca godine dobila Ikea, ali ju je trebao dobiti Kozmo?

Autor: Saša Paparella , 11. prosinac 2014. u 10:14
Krešimir Profaca, predsjednik Uprave Kozma/ D. Urukalović/PIXSELL

Ikea je temeljem istraživanja portala MojPosao proglašena hrvatskim poslodavcem godine u kategoriji velikih tvrtki.

Kako su mediji već izvijestili, Ikea je temeljem istraživanja portala MojPosao proglašena hrvatskim poslodavcem godine u kategoriji velikih tvrtki.

Međutim, priča ima i drugu stranu: nagradu je navodno trebao dobiti Kozmo. U toj  kompaniji tvrde da ih je organizator već obavijestio o osvojenoj tituli i nagradi, da bi potom, kažu, promijenili odluku. "Prije dvije godine osvojili smo treće mjesto, a znajući da smo u međuvremenu napredovali, ponovno smo odlučili sudjelovati. Ostvarili smo nabolje rezultate dosad i bili najbolji u kategoriji velikih poduzeća, o čemu nas je sam organizator bio obavijestio. No, nakon toga uslijedio je obrat. Promjenom kriterija utvrđeno je, od strane organizatora, da nam se taj rezultat oduzima. Anketa među zaposlenicima je ponovljena, ovaj put po jednostrano izmijenjenoj metodologiji, nakon čega je zaključeno da se rezultat značajno mijenja", doznali smo u Kozmu.  

"Sumnjajući, zbog svega navedenog, u transparentnost postupaka u natjecanju, nismo prihvatili manje od zasluženog. Vjerujemo da smo oštećeni, a kako ova situacija oduzima kredibilitet projektu, vjerojatno u njemu više nećemo sudjelovati", kažu u Kozmu.Na portalu MojPosao tvrde da oni "tvrtke ne obavještavaju o tome tko je pobjednik", već se pobjednici otkrivaju tek na dodjeli nagrada."Istraživanje je tajno, s tvrtkama se potpisuje sporazum o povjerljivosti te nismo u mogućnosti davati dodatne informacije osim onih već objavljenih", kažu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nagradu dobila Ikea, a navodno trebao dobiti kozmo. Velike tvrtke – TRGOVINE

New Report

Close