Tiskara Vjesnik državi će prebaciti dio nekretnina

Autor: Saša Paparella (VLM) , 29. svibanj 2013. u 17:34
Prije svega, Vjesnikove nekretnine trebalo bi uknjižiti u zemljišne knjige/PIXSELL

Vjesnik se odriče 160 mil. kuna vrijedne imovine.

Tiskara Vjesnik d.d. prihvatila je izmijenjeni prijedlog predstečajne nagodbe, a koji je poslao najveći vjerovnik, Ministarstva financija. Sukladno tom prijedlogu, pristupit će se prodaji Vjesnikovih nekretnina, odnosno njihovom prebacivanju na državne kompanije i institucije.

 

350milijuna

kuna ukupna je procijenjena vrijednost nekretnina Vjesnika

Kako se navodi u Suglasnosti Vjesnika d.d. izmijenjenom Planu financijskog restukturiranja objavljenoj na stranicama Zagrebačke burze, Ministarstvo financija, koje potražuje 76,2 milijuna kuna, naložilo je Vjesniku d.d. prodaju, odnosno prenošenje nekretnina omeđenih Savskom, Slavonskom i Odranskom ulicom. U dokumentu se navodi da je ukupna procijenjena vrijednost nekretnina Vjesnika 350 milijuna kuna, od čega bi se prodale ili prenijele na državu nekretnine vrijedne 160 milijuna kuna.   Među vjerovnicima Vjesnika je petnaestak tijela javne uprave i trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu, a među njima su, uz već spomenuto Ministarstvo financija, AUDIO, Grad Zagreb, HEP i Zagrebački holding. Ministarstvo financija dobilo bi u Vjesnikovom neboderu 1851 četvorni metar poslovnog prostora, te još 3652 metra prostora u razizemlju. AUDIO će se namiriti sa 1391 kvadrata u prizemju, te HEP sa 1300 kvadrata.

Ostale državne institucije trebale bi dobiti udjele u građevinskom zemljištu. U prodaju ide 1824 kvadrata Press centra, aneksa Vjesnikovog nebodera izgrađenog za Univerzijadu. Uz državne kompanije i institucije, tu je još jedna skupina vjerovnika, financijske institucije, koje potražuju 5,7 milijuna kuna i bile bi namirene u stopostotnom iznosu, ali u narednih pet godina. Treća skupina su ostali vjerovnici. Oni potražuju 20,6 milijuna kuna, od čega je predloženo da dobiju samo polovicu, i to kroz pet godina.Prije svega, Vjesnikove nekretnine trebalo bi uknjižiti u zemljišne knjige. Uz tiskaru, suvlasnici zemljišta su i novinske izdavačke kuće te vodeći distributer, Tisak.

Komentirajte prvi

New Report

Close