Thompson platio državi 1,2 milijuna kuna, no nastavlja se sudski boriti za taj novac

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2013. u 09:31
Marko Perković Thompson (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Marko Perković državi ne duguje porez, niti ga je ikada dugovao i to ćemo dokazati na Upravnom sudu, kazao je odvjetnik.

Pjevač Marko Perković Thompson  državi je uplatio gotovo 1,2 milijuna kuna te je time ispoštivao rješenje Porezne uprave koje smatra da nije prijavio 3,69 milijuna kuna prihoda na što mu je razrezala novi porez, piše Novi list.  Više je izvora potvrdilo za Novi list da je Perković uplatio novac potvrdilo, no time slučaj nije završen jer Thompson ne priznaje porezni dug pa će konačnu riječ reći Upravni sud.

Odlučio se na uplatu novca jer je Porezna uprava i u drugom stupnju odbila njegovu žalbu i potvrdila prvotno rješenje, a nije prihvaćen ni njegov zahtjev da se izvršenje obustavi dok Upravni sud kojem se žalio ne da konačni pravorijek o slučaju. Kako Novi list navodi, da nije postupio po drugostupanjskom rješenju Porezne uprave Perkoviću bi prijetila ovrha. Očito je to želio izbjeći pa je državi uplatio gotovo 1,2 milijuna kuna dok Upravni sud ne riješi njegovu tužbu. Takav bi spor mogao potrajati do dvije godine, a ukoliko Upravni sud presudi da Perković nije prikrivao svoje prihode, pa prema tome nije ni morao platiti ni dodatni porez, država će mu morati vratiti cijeli iznos uvećan za zateznu kamatu od 12 posto.

'Marko Perković državi ne duguje porez, niti ga je ikada dugovao i to ćemo dokazati na Upravnom sudu kojem smo dostavili sve dokumente i ugovore koje je Porezna uprava ignorirala. Sve ostalo ne želim komentirati dok Upravni sud koji je neovisno tijelo ne donese svoju presudu', komentirao je za Novi list Vatroslav Šego, Perkovićev odvjetnik.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close