The Economist po prvi put u Hrvatskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2015. u 21:59
Ljerka Puljić, Agrokor/Tino Jurić/PIXSELL

Međunarodna konferencija okupila je u petak u Splitu 300-tinjak stručnjaka iz poslovnog i gospodarsko-političkog područja zemalja jugoistočne Europe.

Međunarodna konferencija britanskog časopisa The Economist o gospodarskom rastu okupila je u petak u Splitu 300-tinjak stručnjaka iz poslovnog i gospodarsko-političkog područja zemalja jugoistočne Europe, a to što se konferencija održava prvi put u Hrvatskoj od iznimnog je značenja i daje jasnu poruku i priliku za jačanje njene pozicije u regiji, istaknuto je na tom skupu.

Konferencija se održava u organizaciji The Economista u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore. Moguća rješenja i katalizatore rasta analiziraju prisutni stručnjaci iz desetak zemalja JI Europe. To što se konferencija održava po prvi put u Hrvatskoj od iznimnog je značenja i daje jasnu poruku i priliku za jačanje pozicije u regiji, rekao je tom prigodom Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, ekonomske analize i poslovne informacije HGK.

Dodao je kako u uvjetima članstva u EU Hrvatska ima jedinstvenu prigodu osnažiti svoje gospodarstvo, repozicionirati se u novim okolnostima i biti ujedno i produžena ruka EU-a u širenju stabilnosti i sigurnosti na jugoistoku Europe koji je tek započeo integracijski proces koji je Hrvatska uspješno završila ulaskom u EU. Savić je kao prioritet u državama središnje i istočne Europe istaknuo nužnost snažnijeg iskorištavanja EU fondova. Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, na panelu Trgovina, konkurentnost i integracija, istaknula je konkurentnost kao ključ uspjeha na jugoistoku Europe.Vedran Džihić iz austrijskog Instituta za međunarodne poslove upozorio je da ako trenutno postoji blagi rast privrede u nekim zemljama to ne mora značiti da će uskoro svi biti prosperitetni, već treba još puno raditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close