Terminal Brčko ojačat će promet u Rijeci i Pločama

Autor: Darko Bičak , 21. ožujak 2019. u 21:59
Iz Rijeke ubuduće tjedna linija do Luke Brčko

Modernizacijom kontejnereskog terminala profitirat će svi prijevoznici i luke u regiji.

Predstavnici HŽ Carga, Luke Brčko, Željeznica Republike Srpske, JP Željeznice Federacije BiH i Belisar Logistic Brčko potpisali su u utorak u Brčkom Memorandum o unaprjeđenju intermodalnog prijevoza robe u Brčko distriktu BiH.

Direktor Luke Brčko Marinko Viljušić rekao je da je počeo posao s kontejnerskim terminalom i kako je Luka Brčko spremna razvijati ga. Naglasio je kako Luka ima prostor za oko 200 kontejnera i oko šest tisuća kvadrata za proširenje terminala te da su u pregovorima sa Svjetskom bankom koja je Luci u prvoj fazi za razvoj terminala odobrila pet milijuna eura. Istaknuo je kako je već izvršen jedan pretovar vlaka koji je stigao iz Luke Rijeka za potrebe Belisara. Gordan Žurga, direktor HŽ Carga ističe da je ovo velika stvar za HŽ Cargo i velika stvar za Brčko jer je kontejnerski terminal zaveden u sve svjetske brodare i oni ga mogu odabrati, tako da roba iz Kine preko luka u Rijeci i Pločama može stići u Brčko.

Naglasio je da će se uvesti redovna linija, i to jednom tjedno, od kontejnerskog terminala u Rijeci za Luku Brčko. Također, podsjetio je na dugogodišnju suradnju s tvrtkom Belisar i kako je ovo velika stvar za HŽ Cargo što će moći na ovaj način ostvariti s kolegama prijevoz robe. Istaknuo je da potpisivanje ovog Memoranduma poveznica kopnenih terminala u vlasništvu HŽ Carga i podizanja konkurentnosti jadranskih luka, Rijeka i Ploče, odnosno povećanje prometa u njima. Sporazum su pozdravili i predstavnici željezničkih operatera iz BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close