Temeljac za Kauflandov logistički centar

Autor: Poslovni dnevnik , 01. prosinac 2013. u 22:00
Ministar Branko Grčić/Goran Stanzl/PIXSELL

Projekt je vrijedan 75 milijuna eura, zaposlit će oko 300 ljudi, izvođač radova je Zagorje-Tehnobeton.

Tvrtka Kaufland Hrvatska u gospodarskoj zoni pokraj Jastrebarskoga u idućih godinu dana sagradit će logistički centar na površini od 136 tisuća četvornih metara, vrijedan 75 milijuna eura, koji će zaposliti oko 300 ljudi, istaknuto je u petak na polaganju kamena temeljca.

Istaknuvši da je investicija u taj centar veliki pothvat za Kaufland u Hrvatskoj, generalni direktor Kauflanda Hrvatska Andreas Wendy zahvalio je na brzom rješavanju papirologije za tu gradnju, dodavši da je taj njemački trgovački lanac u 12 godina na hrvatskom tržištu investirao više stotina milijuna eura te zapošljava oko tri tisuće djelatnika. Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić i ministar Mihael Zmajlović naglasili su važnost te investicije u vremenu krize, pri čemu je Grčić istaknuo i da je to jedan do prvih projekata koji će biti poduprt temeljem novog zakona o poticanju investicija.

Izvođač radova prve faze je varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton koja će izvoditi zemljane, armiranobetonske i montažerske radove na tri objekta ukupne površine 53.000 m2, ukupne vrijednosti prve faze radova 52 milijuna kuna, a rok završetka gradnje planira se u travnju 2014. Zagorje-Tehnobeton za Kaufland je u posljednjih 10 godina sagradilo 13-ak objekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close