Tele2 zainteresiran za posao HT-a i Ericssona NT-a

Autor: Bernard Ivezić , 09. srpanj 2014. u 22:00
Gordana Kovačević, Ericsson NT/B. Ščitar/VL/PIXSELL

Ericsson NT nadograđuje i Vipnetovu 2G i 3G mrežu te postavlja 4G/LTE mrežu.

Uz Hrvatski telekom, nova tvrtka kči Ericssona NT-a specijalizirana za izgradnju i održavanje telekom mreža, mogla bi brzo dobiti još jednog klijenta tvrtku Tele2.

Vedrana Hercigonja Majetić, direktorica odnosa s javnošću Tele2 kaže da oni od početka rada u Hrvatskoj poslove održavanja i instalacije mreže outsourcaju Ericssonu NT. Time je otvorena mogućnost za razgovor o suradnji s novo registriranom tvrtkom kčeri Ericssona NT, Ericsson Services. No, iz Tele2 ističu da su oni usmjereni na uspješnu suradnju s Ericssonom NT i da o tome nisu razgovarali. "Imamo dugu povijest uspješne suradnje s Ericssonom NT i uvijek smo otvoreno razgovarali o svim poslovnim prilikama što je jedan od razloga zašto je naša suradnja priča o uspjehu za obje kompanije", kaže Hercigonja Majetić.

U branši se komentira da Ericsson NT razmatra sličan posao i s Vipnetom. No, u Vipnetu kratko odgovaraju da se o tome ne razgovara. Inače, Ericsson NT nadograđuje Vipnetovu 2G i 3G mrežu te postavlja 4G/LTE mrežu.U Ericssonu NT kažu da do zaključivanja ugovora o outsourcingu s HT-om, kojim bi 650 radnika iz HT-a prešlo u njihovu tvrtku kčer, ne mogu davati nove informacije. To su nam odgovorili i u HT-u.Ne samo da HT ima iskustva s outsourcingom unazad desetak godina, već Ericsson i Deutsche telekom od 2007. dogovaraju outsourcing poslove identične ovom u HT-u. Prvo u Njemačkoj gdje je DT u Ericsson prebacio 200 radnika, a zatim 2011. u Slovak Telekomu gdje je prebačeno 100 radnika.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ima li lektora u vašem avionu? Kči, kčer…

Osnivači/članovi društva
Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Švedska, Broj iz registra: 556016-0680, Naziv registra: Trgovački registar Švedske, Nadležno tijelo: Trgovački registar Švedske, OIB: 00489837165
Švedska, Stockholm, Torshamnsgatan 21 – jedini osnivač d.o.o

Njemac njemcu pomaže lokalno i globalno. a naši? Mi znamo samo pravi kočijaši plaćati drugima i biti ponizni.

New Report

Close