Tele2 dosegao milijun korisnika

Autor: Poslovni dnevnik , 17. listopad 2019. u 21:59
Predsjednik Uprave telekom operatera Viktor Pavlinić/Jurica Galoić/PIXSELL

Kvartalni prihodi porasli na 405 milijuna kuna.

Telekom Tele2 Hrvatska, koji je prije točno 14 godina počeo poslovati na hrvatskom tržištu, ostvario je u trećem kvartalu porast prihoda od šest posto, na 405 milijuna kuna, a ujedno je premašio brojku od milijun korisnika.

Prvi poziv Tele2 Hrvatska ostvaren je 2005., kad je, kako kažu iz tvrtke, minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, ali su se kasnije cijene telefoniranja smanjile za 60 posto, što je i bio cilj njihova poslovanja na hrvatskom telekom tržištu kao trećeg operatera.

Porast prihoda u trećem tromjesečju pratilo je i povećanje operativne dobiti (EBITDA) za 18 posto,  na 111 milijuna kuna. I ukupno su u prvih devet mjeseci zabilježili porast prihoda (8 posto), na 1,2 milijarde kuna, dok je EBITDA porasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ocjenjujući te rezultate izvrsnima, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić je istaknuo da su posljedica stalnog unapređivanja kvalitete mreže, proizvoda i usluga, dodajući da je broj korisnika u trećem tromjesečju ove godine porastao za više od 59.000, na nešto više od milijun.

Iznosi i podatak da su povećali broj zaposlenih, više od 45 posto ili za njih 109, te ih je sada u toj tvrtki 351.

Komentirajte prvi

New Report

Close