Tehnika u Rovinju gradi luksuzni Maistrin hotel Monte Mulini

Autor: Ivan Pandžić , 11. prosinac 2007. u 06:30

Hotel s pet zvjezdica vrijedan je 145,5 milijuna kuna, a gradnja bi trebala biti završena do srpnja 2008.

Tehnika je dobila posao izgradnje hotela Monte Mulini u Rovinju vrijedan 145,5 milijuna kuna, koji se gradi u sklopu investicijskog ciklusa Maistre. Hotel bi prema ugovoru koji su potpisali direktor Tehnike Filip Filipec i direktor investicija Adris grupe Damir Vanđelić trebao biti gotov i stavljen u funkciju već do 30. lipnja sljedeće godine. Hotel će biti kategoriziran sa pet zvjezdica i imat će 102 sobe i 16 apartmana, a nalazi se na mjestu istoimenog starog hotela. Hotel će imati bazene i wellnes kompleks.

Pravo građenja
“Iako je ugovor potpisan, radovi neće početi do siječanja sljedeće godine jer još traje rušenje i priprema terena. Za hotel Monte Mulini riješili smo probleme sa zemljištem tako što nam je grad Rovinj dao pravo građenja. Hotel Lone morat će pričekati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Hrvatskim fondom za privatizaciju koji je upisan kao vlasnik pet posto zemljišta, ali polaže pravo na ukupno 25 zemljišta koje se vodilo kao društveno vlasništvo”, kratko je objasnio Damir Vanđelić. Dodaje i da rok za izgradnju nije prekratak jer se odnosi na njihov dio radova, a zatim će trebati još nešto vremena za unutarnje sređivanje. “Svakako želimo uhvatiti sezonu 2008. godine s novim hotelom”, zaključuje Vanđelić. Sve investicije koje Maistra provodi određene su strateškim planom 2005. – 2009. godine prema kojem će se s ulaganjem od 2,5 milijardi kuna Maistra repozicionirati na tržištu. Cilj je promijeniti portfelj na veći udio hotela veće kvalitete. U strukturi smješaja kampovi su činili 66 posto, a resort sa četiri i pet zvjezdica samo četiri posto. Zona Monte Mulini i investicije u 2008. godini koje bi trebale iznositi do milijardu kuna trebali bi to u potpunosti promijeniti. Konačno bi se trebalo dobiti smanjenje kapaciteta sa 34.000 osoba na 32.000 osoba, ali uz znatno povećanje kvalitete, noćenja, potrošnje po noćenju i povećanje prosječne cijene sobe sa 296 na 585 kuna. Maistra bi po realizaciji strategije trebala nuditi devet vrsta turističkih proizvoda, podijeljenih na integrirane turističke resorte u koje spada i Monte Mulini, all inclusive objekte u kojima su hotel Istra i Funtana, kamping parkove Veštar i Valkanela te naturistički park Konversada. Prije dvije godine je u tom cilju investirano 280 milijuna kuna, ponajviše u turističko naselje Amarin kako bi apartmani dobili četiri zvjezdice, zatim u naselje Petalon u kojem su renovirane 224 smještajne jedinice. Prošle je godine investirano 575 milijuna kuna, među ostalim i u obnavljanje hotela Istra i hotela Eden koji su oba kategorizirani sa po četiri zvjezdice. Oba hotela su nakon toga ušla u kolekciju najboljih svjetskih hotela Special Hotels of the World.




Najveće investicije
U novoj zoni Monte Muline očekuju se najveće investicije, čiji početak upravo označava potpisivanje ugovora s Tehnikom. Hotel Lone koji će se u toj zoni graditi na mjestu hotela Montauro također će imati pet zvjezdica i njegova gradnja bi trebala zbog većih kapaciteta biti znatno skuplja – oko 300 milijuna kuna. Sljedeći je hotel Park koji se trebao renovirati, ali je došlo do promjene plana, pa bi se i on trebao rušiti i izgraditi novi hotel.

Komentirajte prvi

New Report

Close