Tanker s 27 tisuća kubika nafte udario u pristanište luke Ploče, šteta se mjeri u milijunima eura

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2018. u 08:29
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Upućeniji u ovu problematiku kažu da je prigodom manevra broda netko nešto gadno pogriješio.

Zbog havarije broda "STI Poplar", koji plovi pod zastavom Maršalovih Otoka, u luci Ploče upitna je opskrba naftom i derivatima čitave Dalmacije.

Kako piše Slobodna Dalmacija, tanker koji je u sebi imao oko 27 tisuća kubika nafte udario je u pristanište, survavši u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina, koji su potonuli. Ono što je ostalo od doka, cijevi i uređaji za iskrcaj nafte, također su oštećeni i nisu trenutačno za upotrebu.

Šteta se, tvrde stručnjaci, mjeri u milijunima eura.

Upućeniji u ovu problematiku kažu da je prigodom manevra broda netko nešto gadno pogriješio. Jesu li to pilotari, kapetan ili remorkeri koji su vukli brod, pokazat će istraga, koju provode Lučka kapetanija i inspekcije Ministarstva pomorstva.

 

Reagiranje iz Ine: Opskrba naftom je redovna

O havariji broda u Luci Ploče, Slobodna Dalmacija dobila je odgovor iz Ine: – Prilikom pristajanja na tankerski vez Lučke Uprave Ploče, brod dobavljača koji je Ini trebao isporučiti robu u luku Ploče udario je betonsku utvrdicu za privez i u brodski pristan s pripadajućim instalacijama za istovar naftnih derivata. Što se tiče opskrbe tržišta, ona se odvija redovno iz ostalih Ininih skladišta, poručili su iz Ine.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close