Tanker s 27 tisuća kubika nafte udario u pristanište luke Ploče, šteta se mjeri u milijunima eura

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Upućeniji u ovu problematiku kažu da je prigodom manevra broda netko nešto gadno pogriješio.

Zbog havarije broda "STI Poplar", koji plovi pod zastavom Maršalovih Otoka, u luci Ploče upitna je opskrba naftom i derivatima čitave Dalmacije.

Kako piše Slobodna Dalmacija, tanker koji je u sebi imao oko 27 tisuća kubika nafte udario je u pristanište, survavši u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina, koji su potonuli. Ono što je ostalo od doka, cijevi i uređaji za iskrcaj nafte, također su oštećeni i nisu trenutačno za upotrebu.

Šteta se, tvrde stručnjaci, mjeri u milijunima eura.

Upućeniji u ovu problematiku kažu da je prigodom manevra broda netko nešto gadno pogriješio. Jesu li to pilotari, kapetan ili remorkeri koji su vukli brod, pokazat će istraga, koju provode Lučka kapetanija i inspekcije Ministarstva pomorstva.

 

Reagiranje iz Ine: Opskrba naftom je redovna

O havariji broda u Luci Ploče, Slobodna Dalmacija dobila je odgovor iz Ine: - Prilikom pristajanja na tankerski vez Lučke Uprave Ploče, brod dobavljača koji je Ini trebao isporučiti robu u luku Ploče udario je betonsku utvrdicu za privez i u brodski pristan s pripadajućim instalacijama za istovar naftnih derivata. Što se tiče opskrbe tržišta, ona se odvija redovno iz ostalih Ininih skladišta, poručili su iz Ine.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!