‘Talijanske vlasti i policija nisu ništa tražile od Brodosplita’

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2014. u 16:21
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

“Ovim putem demantiramo da su talijanske vlasti i policija zatražile od Brodosplita bilo kakvu dokumentaciju, ili da je Brodosplitu poslan bilo kakav istražni zatjev od strane talijanskih vlasti ili policije.

"Razlog našeg priopćenja nalazi se u neutemeljenim konstrukcijama jednog dnevnog lista u kojem se navodi da je u sklopu istrage nad uhićenim čelnicima grada Venecije, talijanska policija od Brodosplita zatražila izračun cijene radova u Veneciji, i da je splitski škver od talijanskih vlasti dobio zahtjev da im pošalju kalkulaciju na temelju koje su došli do ponude od 26,5 milijuna eura", priopćeno je iz Brodosplita.

"Ovim putem demantiramo da su talijanske vlasti i policija zatražile od Brodosplita bilo kakvu dokumentaciju, ili da je Brodosplitu poslan bilo kakav istražni zatjev od strane talijanskih vlasti ili policije. 

Brodosplit je prošao proceduru koja je bila jednaka za sve sudionike natječaja te je sukladno talijanskom Zakonu o javnoj nabavi izabran za gradnju brana na prolazu Malamocco. Sukladno odredbama tog zakona talijanski konzorcij 'Venezia Nuova' od svih ponuđača u određenim uvjetima traži dokumentaciju kojom se potkrepljuje cijena. Poštivanje tog zakona je naravno sastavni dio natječaja i obveza svih sudionika te nema nikakve veze s istražnim radnjama talijanskih vlasti", stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close