Talijani će radnicima u najvećoj hrvatskoj tvornici kombajna ipak povećati plaće

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Povećanja obuhvaćaju i povećanje minimalne plaće za 2019., ali se ne primjenjuju na sve radnike u odjelu prodaje, kao ni na radnike koji imaju menadžerski ugovor.

Nakon neuspjeplog štrajka, radnicima županjskog Same Deutz Fahr Žetelica, plaće će se ipak povećati. Odlučila je tako uprava na sastanku u talijanskom gradu Treviglijiu koja se tamo sastala s predstavnicima sindikata.

'U Italiji smo se sastali s čelnicima grupacije i tvornice kombajna u Županji i dogovorili smo povećanje bruto plaće za ovu godinu u iznosu od 487,50 kuna na svim razinama, od sezonaca pa nadalje. A u sljedeće dvije godine povećanje za dodatnih 260 kuna, i to 112,50 kuna u sljedećoj i 150 kuna u 2021. godini. Riječ je o ukupnom povećanje bruto plaće za 750 kuna u tri godine', rekao je za Glas Slavonije Marko Ivkošić, predsjednik Štrajkaškog odbora i sindikalni povjerenik SDF Žetelica.

Povećanja obuhvaćaju i povećanje minimalne plaće za 2019., ali se ne primjenjuju na sve radnike u odjelu prodaje, kao ni na radnike koji imaju menadžerski ugovor.

'Štrajk nije uspio i morali smo prihvatiti uvjete koji su nam ponuđeni. Dogovoreno povećanje nije na način kako smo mi to tražili, ali opet je nekakav pomak i ipak možemo biti zadovoljni', dodao je Ivkošić.

Dogovoreno je i da socijalni partneri u SDFŽ-u neće pregovarati o daljnjim izmjenama Kolektivnog ugovora ili povećanju plaća do zaključno 1. ožujka 2022. godine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve