Takav je zakon: Iako mu je određena zatvorska kazna, Horvatinčić do daljnjeg ostaje na slobodi

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Tomislav Horvatinčić proglašem je krivim, dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora.

Tomislav Horvatinčić, koji nije došao na današnje izricanje nepravomoćne presude u Šibeniku zato što je navodno na liječenju u Hrvatskoj, ne mora ići u zatvor jer mu je izrečena prvostupanjska kazna u trajanju kraćem od pet godina. Da je kazna bila pet godina ili više od toga, Horvatinčić bi drugostupanjsku presudu morao čekati iza rešetaka, ovako do daljnjeg ostaje na slobodi.

Kako piše tportal, prema čl. 123 Zakona o kaznenom postupku, 'ako je prvostupanjskom presudom izrečena kazna zatvora do pet godina, istražni zatvor se nakon izricanja presude ne može odrediti ili produljiti po stavku 1. točki 4. ovog članka'.

Prema stavku 1. točki 4. tog članka, istražni zatvor se može odrediti ako postoji osnovana sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo i ako je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

>>Tomislav Horvatinčić proglašem krivim, dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora

Komentari (3)
 • Barbosa
  Barbosa 22:56 13.3.2019.

  2mj. do odmah zatvora…uvreda za mozak prosječnog građana rh

 • Funky
  Funky 19:28 13.3.2019.

  da je dobio 5, isao bih odmah u zatvor, ali ovako ne i mozda ce sve pasti na drugostupanjskom i sve ce ici ponovno dok toma ne krkne prirodno od racine.
  a 4 mrtvih koje je do do sada osobno sredio (sto autom sto brodom) nikada nece biti naplaceno.
  to je hr realnost

 • Nex970
  Nex970 16:43 13.3.2019.

  Uplatio pinku za ova dva mjeseca…za smrt. A staru bakicu u lance zbog ilegalne pecare u dvoristu…za par sto kuna poreza.
  Oj Hrvatska slijepa li si

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve