Tajnik Čuljak iznenađen Vukelićevim istupanjem iz HDZ-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2013. u 17:03
Tomislav Culjak. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na Vukelićevo nezadovoljstvo stanjem u karlovačkom HDZ-u, Čuljak je kazao kako je HDZ bila i ostala vodeća stranka u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak kazao je danas da je iznenađen odlukom Branka Vukelića da istupi iz stranke, te da ne zna koji su razlozi takve odluke. „S Vukelićem sam se čuo prije 15-ak dana, ali nije se žalio ni na kakve nesuglasice. Razgovarali smo o njegovu zdravlju, budući da je praktički već neko vrijeme izvan političkih tokova, tako da ne znam što ga je nagnalo da istupi iz HDZ-a“, kazao je Čuljak, na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici.

Bivši politički tajnik HDZ-a i ministar gospodarstva te obrane u HDZ-ovoj vladi u vrijeme Ive Sanadera Branko Vukelić napustio je HDZ, a u Hrvatskome saboru ostaje kao nezavisni zastupnik. Vukelić kaže da je istupio jer smatra da vodstvo stranku vodi u potpuno krivom smjeru te da su odnosi u stranci puni straha, prijetnji, ucjena, zabrana govora i smjenjivanja nepodobnih. Takve odnose, navodi Vukelić, doživio je i osobno u Karlovcu.

Iako kaže da ga je Vukelićevo istupanje iz stranke iznenadilo, Čuljak je naglasio da je HDZ velika stranka, s velikim brojem članova, te da je logično je da među njima ima i nezadovoljnika. Na pitanje je li mu žao zbog Vukelićeve odluke, odgovorio je kako mu je žao svakog člana, a Vukeliću je zaželio brzo ozdravljenje. 
Na Vukelićevo nezadovoljstvo stanjem u karlovačkom HDZ-u, Čuljak je kazao kako je HDZ bila i ostala vodeća stranka u Karlovcu i Karlovačkoj županiji te da očekuje da će se to potvrditi i na predstojećim lokalnim izborima. Odbio je tvrdnju premijera Zorana Milanovića da „HDZ kukavički šuti o ćirilici u Vukovaru“. „HDZ nikada nije kukavički šutio. Kada je počeo Domovinski rat, HDZ je organizirao obranu Vukovara i drugih naših gradova. Kako može kukavički šutjeti onaj tko je prvi stao u obranu Republike Hrvatske“, upitao je Čuljak.

Naglasio je da HDZ poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, ali da želi da se Vukovaru, nakon svih stradanja, omogući moratorij na uvođenje dvojezičnosti, jer „ljudima treba dati vremena da se prilagode tim novim okolnostima“. Na najave Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da će silom spriječiti postavljanje dvojezičnih napisa, Čuljak je kazao kako ne može tumačiti izjave Stožera, ali i ocijenio da je riječ o „izjavi koja možda nije dobro osmišljena“ te da su se u Stožeru „možda malo zaletili“. „Ne vjerujem da zapravo misle na takav način reagirati, jer nisu to radili ni u vrijeme Domovinskog rata, a ne mislim da i sada postoji takva želja“, rekao je Čuljak, naglašavajući da HDZ ne stoji iza Stožera, osim u zahtjevu za moratorijem na uvođenje dvojezičnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close