Tajnici u MVEP-u protuzakonito isplaćeno 300 tisuća kuna?

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2016. u 07:55
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj. Poručila je da nije vidjela nalaz Državne revizije, no ako u njemu navedeno stoji, da je tajnica sve to i zaslužila.

Državna revizija utvrdila je nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za mandata Vesne Pusić vezane uz isplate prema ugovoru o djelu. Od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno je gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. Državna revizija dostavit će izvješće DORH-u i Saboru.

"Za te poslove sa zaposlenicom ministarstva nisu se smjeli zaključivati ugovori o djelu što propisuje Zakon o državnim službenicima. Time su prekršili zakon. Mi smo to naveli u izvješću", kazala je za HRT pomoćnica glavnoga državnog revizora za odnose s javnošću Biserka Čoh Mikulec. Dodala je kako je Ministarstvo vanjskih poslova prihvatilo njihov nalaz te potvrdili kako će postupiti po Zakonu o državnim službenicima.

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj. Poručila je da nije vidjela nalaz Državne revizije, no ako u njemu navedeno stoji, da je tajnica sve to i zaslužila. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Bilo bi korisno znati kako je “ekonomski strateg” HNS-a i liberalnih demokreta Damir Kuštrak kao direktor Medike dd i predsjednik Upravnog vijeća Ljekarni Prima Pharme (u skladu s Zakonom o radu) u jutro zaključivaao Ugovore o radu, a nešto kasnije a svakako prije podneva. Ugovore odjelu i kako je koji dan kasnije sam od držqvnog odvjetništva (bezuspješno) tražio sankcioniranje potpisnika tih ugovora.
Dakle, stranka ima u tome i ranijih iskustava.

Kako moze biti zaposlena u ministarstvu i dodatno imati honorarni ugovor?!

možda se izvlačilo za “pranje veša” gospođe ministarke, pred kandidaturu u UN

New Report

Close