Tajni plan zbog kojeg je smijenjen Nogalo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. prosinac 2019. u 11:03
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Grad Zagreb želi nove sadržaje na prostru bivšeg sanatorija Brestovac koji je u vlasništvu dječje bolnice Srebrnjak, piše u nedjelju Jutarnji list, donoseći pozadinu iznenadne smjene ravnatelja Srebrnjaka Bore Nogala.

Uz Brestovac, gdje Srebrnjak u vlasnišvu ima i veliko zemljišta na Medvednici, navodno je sporna i kontrola nad projektom transplantacijske bolnice vrijednim 60 milijuna eura.

U rujnu 2018. godine ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dobio je poziv iz Gradskog ureda za zdravstvo na čijem je čelu Vjekoslav Jeleč. Tema razgovora – prijedlog za revitalizaciju područja oko bivše bolnice za plućne bolesti i sanatorija Brestovac, piše Jutarnji list.

Riječ je o području od gotovo 80 tisuća metara kvadratnih na Medvednici, čijim će dijelom ići i trasa nove Sljemenske žičare. Prijedlog je išao u smjeru da se na tom području sagradi novi centar u postojećim gabaritima, koji bi bio rehabilitacijskog i zdravstvenog karaktera.

Osim toga, novi centar na Brestovcu bio bi otvorenog tipa, a cijeli novi objekt imao bi i rekreacijsku zonu sa sportskim sadržajima te wellness zonu. Od međustanice Brestovac, koja će biti u funkciji nakon završetka žičare, bio bi udaljen oko 500 metara.

U bolnici su se prihvatili zadatka, vrlo brzo poslali dokumentaciju s planom da se cijeli projekt prijavi na fondove za brownfield lokacije. Nakon toga, umjesto daljnjih pregovora i dogovora, zavladala je omerta.

Kako je Boro Nogalo, od ove srijede smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka, priznao u kasnijem razgovoru za Jutarnji list tada su počele pucati veze između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Ne znam otkud vam ta informacija za centar na Brestovcu, ali točna je. Mi smo dobili prijedlog Gradskog ureda i složili program, a onda je sve zastalo. Zašto? Ne znam. Vi istražite", kratko je u subotu ujutro poručio Nogal.

Prema mišljenju sugovornika Jutarnjeg lista koji su dobro upoznati s ovim slučajem, tri su Nogalova 'grijeha'. Službeni grijeh su nepravilnosti oko zapošljavanja, dok su preostala dva projekt novog Brestovca te projekt Centra za translacijsku medicinu vrijedan 432 milijuna kuna koji bi se povukli iz europskih fondova, a koje bi, kako navode oni bliski ravnatelju, Bandiéeva gradska uprava željela imati pod nadzorom, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close