Tajni plan za spas hrvatskih građevinskih tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2013. u 11:34
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

U konzorciju bi se mogli naći Viadukt, Tehnika, Hidroelektra-Niskogradnja, Zagreb-Montaža, Dalekovod, Bilfinger Đuro Đaković Montaža i Zagorje Tehnobeton.

Sve što je preostalo hrvatskim građevinskim tvrtkama u skoroj budućnosti je ili udruživanje ili smrt, kazali su za Jutarnji list izvori upućeni u građevinski biznis u Hrvatskoj.

Većina domaćih građevinskih tvrtki nalazi se u lošem stanju i teško da mogu konkurirati svjetskim građevinskim tvrtkama. Iako se godinama priča kako bi domaći građevinari trebali zajednički nastupati na tržištima, to se dosad nije dogodilo.  No današnja situacija je zabrinjavajuća.  Posla nema, a strana konkurencija ubrzano preuzima i ono malo posla.  Predstavnici Vlade stoga već mjesecima vode razgovore s domaćim građevinskim tvrtkama kako bi se dogovorilo njihovo udruživanje i zajednički izlazak na tržište. Više izvora u Vladi i građevinskim tvrtkama potvrdilo je za Jutarnji list kako je održano nekoliko krugova razgovora, ali zasad bez konkretnog dogovora, iako je svima jasno da je to jedini put za opstanak.

Prema neslužbenim informacijama, u konzorciju bi se mogli naći Viadukt, Tehnika, Hidroelektra-Niskogradnja, Zagreb-Montaža, Dalekovod, Bilfinger Đuro Đaković Montaža i Zagorje Tehnobeton.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pardon, pa nema ni IGH!!!

Ingre nema….neće se družiti s IGH.

komunistička hobotnica poput škorpiona koji sam sebi grize rep, nikad im nije dosta upumpavanja novca u gubitaše, koji uvijek i svagda ostaju ne samo gubitaši nego im se svakom novom dotacijom dug uveća.

zanimljivo da se ama baš nikad u ovim planovima “spasa” ne spominju otkazi postojećim upravama, što baš i govori o srži stvari – da sve te tvrtke propadnu, a da se prekine blokada investicija, u šest mjeseci bi strani kapital osnovao nove tvrtke i u njima zaposlio ama baš svakog tržišni vrijednog građevinskog radnika.

proračun bi se punio umjesto praznio, jedini gubitnici u tome bi bili nesposobni menadžeri i njihovi partijski jataci koji dijele plijen lažnih privatnih tvrtki.

New Report

Close